• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
teves - специалист
Видях тази схема някъде във форума, но нещо не мога да разбера как ще работи.Според мен няма начин да работи.Ако някой е на противното мнение моля да ме опровергае.

Прикачен файл

twoway2.jpg
twoway2.jpg (13.64 KиБ) Видяна 3712 пъти
fikata - майстор
Ще работи като нормална девиаторна схема.Жълтозеленият проводник,който между двата ключа е зелен е защитна земя.Синият от кутията е нула и отива директно в лампата.Червеният е фаза отива към ключовете и се връща като кафяв/такъв го виждам на цвят/ към лампата.
Това,което е странно, че фазата влиза при единия ключ и отива при другия.Но свръзки и как контактуват ключовете не е показано...
Последна промяна от fikata на чет дек 29, 2011 6:27 pm, променено общо 2 пъти.
moimoimoi - майстор
ще работи ,но според мен е прекалено усложнена в единия ключ има много кабели
hladnia - специалист
teves написа:
но нещо не мога да разбера как ще работи.Според мен няма начин да работи.
Ако някой е на противното мнение моля да ме опровергае.
Схемата си е правилна но не зная къде се съмняваш.
Синия не се прекъсва със тъмно зеления (да приемем 0)
Червения е вход (по средата на двата ключа) зависимо на къде е ключа изход кафяво.
sasooooooooo - "специалист"
Явно самият ключ е с метал и отвън, та се налага да се заземи. И да, много проводници в десния ключ има. Странно защо не са направени всички връзки в кутията /при наличие на такава/.
Оправдано за изпълнение по тази схема, според мен е, ако вече има налична инсталация с обикновен ключ и към него да се пусне друг кабел, за да се направат в девиаторна двойка. :?
teves - специалист
hladnia написа:
teves написа:
но нещо не мога да разбера как ще работи.Според мен няма начин да работи.
Ако някой е на противното мнение моля да ме опровергае.
Схемата си е правилна но не зная къде се съмняваш.
Синия не се прекъсва със тъмно зеления (да приемем 0)
Червения е вход (по средата на двата ключа) зависимо на къде е ключа изход кафяво.
Ако двата ключа са в това състояние не ми е ясно как ще светне .Сигурно греша но все пак

Прикачен файл

hgf.JPG
hgf.JPG (14.71 KиБ) Видяна 3681 пъти
Mapek - специалист
За мен това е провокация. teves, би ли казал кой тук е дал тази схема. От къде изобщо я пейстна?
teves - специалист
Mapek написа:
За мен това е провокация. teves, би ли казал кой тук е дал тази схема. От къде изобщо я пейстна?
Eто от тук я копнах http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 29474c9238
moimoimoi - майстор
teves написа:
Ако двата ключа са в това състояние не ми е ясно как ще светне .Сигурно греша но все пак
колега а осъзнаваш ли че понякога се налага и да се изгасят лампите-е точно в това изгасено положение си го начертал :lol:

Прикачен файл

hgf.JPG
hgf.JPG (14.71 KиБ) Видяна 3648 пъти
teves - специалист
moimoimoi написа:
teves написа:
колега а осъзнаваш ли че понякога се налага и да се изгасят лампите-е точно в това изгасено положение си го начертал :lol:
Извинявам се грешката е моя .Как можах така да се подведа! :axe:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за схема на девятор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: