• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
teves - специалист
Та мисълта ми беше, че тънкостта беше точно това, че крушката не свети с двете фази.[/quote]
не са две фази а една и съща просто идваща от две различни места (две разклонителни кутии примерно)
bimbo - напреднал
Mapek написа:
Какво ще стане ако все пак някой върже звездния център към нула?
нищо ще си работи добре б рудниците има такова свързване със занулен звезден център ама пусковата апаратура е друга !!!!
hladnia - специалист
kam34 написа:
Баси и случая :? Еми пробвай с кондензатор 5мкФ/ 450В щом с 10мкФ загрява и какво изобщо значи загрява до колко градуса за колко време. Сложи кондензатора на намотката с зеления кабел за по големи обороти.
Според мен по големите обороти са номиналните.
lecki написа:
На схемата с 1 мкФ сложи трите по 1 мкФ паралелно и пробваи
И във други теми се обсъждаха какъв кондензатор.
По малкия не развива обороти, а по големия загрява ел.двигателя , по простата причина че няма време да се разреди кондензатора от пусковата намотка.
Пи някой модели климатици вентилатора на вътрешното тяло е със 80W 1,2мф или 120W 3мф . Вентилаторите са подобни на външен вид,охлаждат се от самата турбина.
При някой модели климатици има на 2 фази вентилатори но тоя си е на 220V.
bulhomes2 - майстор
Баси и вентилаторите. В продавалника намерих един на вид същия като моите. Той обаче е с табела и на нея се вижда, че е трифазен. Пак излизат 4 кабела. Продавача няма идея какво продава и ми отговаря с клизми, камо ли да тръгне да мери с мултицет. Можете ли да кажете по тези остатъци от табелата какъв е?
Прикачен файл:
img_3_large.jpg
img_3_large.jpg (16.65 KиБ) Видяна 2261 пъти
Прикачен файл:
img_1_large.jpg
img_1_large.jpg (12.62 KиБ) Видяна 2261 пъти
Прикачен файл:
img_2_large.jpg
img_2_large.jpg (16.54 KиБ) Видяна 2261 пъти
fikata - майстор
Ми то си пише ясно. Трифазен, звезда 50W
bulhomes2 - майстор
А защо излизат 4 кабела?
kam34 - специалист
Може би за корпус, трябва да се провери с мултицет.
bulhomes2 - майстор
При мен този от корпуса е пети кабел. Не ще да провери продавача, но се надявам скоро да го склоня.
Предишните моторчета са монофазни с постоянно включени и двете намотки, като едната се дефазира с кондезатор мисля че към 3-5 микро фарада. Когато си ги свързал към трифазен ток едната фаза е проверявала изолационното съпротивление между двете намотки а другитедве фази малко са претоварили моторчето по напрежение и по голяма фазова разлика. Кратовременното включване го е спасило. Утре ще проверя справочника на българските мотори и ще дам по пълен отговор.
bulhomes2 - майстор
Бе да ти кажа 25-6 минути си въртяха. Но накрая ги спрях най-вече, че подмириса на лак.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Нормално ли е една фаза и нулата да са в контакт в 3ф мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: