Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hladnia - специалист
peter_m написа:
Смених кондензатора, но явно не е от него.
На няколко пъти включи телевизора, сега пак не иска ...
Някой елемент около големия кондензатор ще е, като чукна там с отверката (върху релето, върху кондензатора или мощния резистор) и спира да цъка, а веднъж на 10 пъти може и да включи ... Спойките са наред уж :?
Други идеи към кой елемент да се насоча :?
Щом тръгва по някога 99% е лоша спойка търси упорито но не с почукване а със леко разклащане на елемента.
НО със нещо изолирано не метал (парче летва ) така ще локализираш мястото.Успех и внимавай с тоците.
pipilica - майстор
Най-добре повтори спойките на всички елементи с по-дебели крака.
Уж са наред ама ако знаеш колко трудно се хваща такава, има ли елементи под които платката да е потъмняла малко.
peter_m - специалист
Проблема е локализиран и решен =D>

Оказа се лоша спойка на релето.

Обаче явно не крачето на релето не е било запоено за пистата, а самата писта е прекъсвала. Запоявам крачето - пробвам - тръгва, пъхам си платката на мястото - не иска ... пак запоявам ... наквая свързах проблемното
краче направо със следващата спойка по пистата.

Остава да реша дали да си върна оригиналния кондензатор или не :?
Rubycon CE MXR със същите параметри става ли за телевизори (качествен ли е). - струваше 2.80, не е евтин ... По-дебел е и по-къс, но влезна на мястото ...

Още веднъж благодаря за помоща. Оценявам го. :goodman:
pipilica - майстор
Браво че се справи и не се отказа.
Кондера е добър дано е истински.
svetliopi44 - Чирак...
Rubycon Мисля че са Японски и са добри.Трябва да са високо тепературни.
Аз преди година смених мойте на LCD to с такива.Мойте бяха на 95C.
peter_m - специалист
Пак греда

Отворих релето, почистих му контактите и ги доближих малко. Телевизора тръгна от раз ... много проби му правих - включване/изключване - всичко перфектно...
Днес следобед пак същите номера - включиш го от копчето на телевизора - цъка 4-5 пъти и тогава зацепи ... от дистанционното пак така - 4-5 пъти цъка и зацепва, а може и да не тръгне ...

Релето е RL 1201

Изображение

Кое не му дава да включи нормално :? И защо веднъж тръгва, след това не иска ...

http://dox.abv.bg/files/fdw?eid=80448963
cvetanmu - специалист
Най-вероятно релето не е проблемно. Можеш ли да качиш схемата на тв някъде.
Огледай чипа на импулсното и виж дали е захранен ( обикновенно съхне електролитен кондензатор във захранващата верига на чипа и прави тези номера).
svetliopi44 - Чирак...
На мен ми правеше тоя номер същия от кондензатори(електролитни) ... но при мене си личаха прблемните ,,,бяха 3 бр. та може и при теб да не е само в един проблема.
peter_m - специалист
Ще помоля да ми кажете от схемата (надявам се че се отваря) кои номера кондензатори да сменя ... те са стотинки, ще ги сменя всичките ...

Тема "помощ за развален телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: