Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
1115 - специалист
Понеже не съм се занимавал с оксижен от преди 20г., та помня при ацитиленовите реда беше:
първо кислород, а после ацитилен.
сега при пропан бутановите има ли ред на пускане на газовете?
Другото което ме притеснява - как се настройва редуцир вентила?
Когато не се знае как е настроен първо се натяга до кряй или се развива докрай?
Да не си сцепя маркучите?

Пускам темата тук защото има доста хора ползващи ги за ремонт на климатици.
fox_vt - майстор
При пропановите се пуска първо пропана палиш и после кислорода за редуцир вентила като е развит би трябвало да е спрян и като навиваш започва да пуска,ако те е страх за маркучите към горелката преди завиването на редуцира към бутилката развий кранчето на кислорода на горелката.
1115 - специалист
A какво е изходнто налягане на кислорода.
Нещо не ми се отдаде да пална - пусна ли кислорода и издухва пламака.

че си направих подарък за коледа и рождения ден.

Прикачен файл

P1070836.JPG
P1070836.JPG (68.44 KиБ) Видяна 11814 пъти
fox_vt - майстор
Развий врътката на редуцир вентила до край след това бавно започни да развиваш кранчето на кислородната бутилка,манометъра не трябва да показва нищо.След това започваш да навиваш крана на редуцира докато стигне примерно 1 атм.Пускаш пропана палиш и леко развиваш кранчето за кислорода на самата горелка,ако пак гасне пусни повече пропан или намали кислорода на 0,5атм.
batalski - специалист
Кислорода трябва да е около 3 бара ,на газта трябва да има също редуцил вентил 0,6-1бар . И задължително се пуска първо кислорода. Хубаво е да има и предпазен клапан на газта.
fox_vt - майстор
batalski написа:
Кислорода трябва да е около 3 бара ,на газта трябва да има също редуцил вентил 0,6-1бар . И задължително се пуска първо кислорода. Хубаво е да има и предпазен клапан на газта.
Не съм съгласен с това ако имаш газов котлон кое ще пуснеш първо :lol: :lol: ,не се бъркайте с ацетилена.
batalski - специалист
Изобщо не бъркам като изкараш курс за газо-кислородно спояване на медни тръби може да говориш.
batalski - специалист
Оксижена не е газов котлон :-D :-D :-D
fox_vt - майстор
batalski написа:
Оксижена не е газов котлон :-D :-D :-D
Амии не думай и правиш ли разлика между паленето на газов котлон,пропанова пърлачка и пропанов оксижен?Я кажи на курса какво ти казаха че газта може да гръмне и бля бля такива работи нали :? Само че газ е почти невъзможно да се запали в маркуча ако има налягане а ако няма налягане няма да има и газ.Но стига излишни спорове колегата ако иска да пуска първо кислорода.
LazarGanev - "Велик майстор"
Правилно е първо да се пуска кислорода, макар че по-лесно е обратното

Тема "Работа с оксижен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: