Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Christo - майстор
Очевидно котелът е голям за твоята инсталация. Сега ти го караш на около една трета от номиналната му мощност. КПД-то на котела зависи от мощността и по принцип има една мощност, при която КПД е максимален. За всеки модел и марка тази стойност е индивидуална. Обикновенно КПД-то пада при малки мощности. Нямам Пелетерм! Трябва да разбереш при каква мощност Пелетерма има максимално КПД и да се стремиш да го караш на нея. Излишната топлина събирай в буферен съд и я консумирай, когато котелът е спрял. Не пишеш имаш ли трипътни вентили със задвижка, малък и голям кръг и т.н. При тези космически цени на пелетите всяка инвестиция в автоматизиране и подобряване на управлението ще се изплати доста бързо. Весели празници!
filmatoplo - майстор
Херц ли беше твоето котле :santa:
nnikbg - специалист
Весело посрещане на всички. Пълнете бункерите до горе и да я мятаме :partyman: :partyman: :partyman:
Christo - майстор
Херц е и снимки ще ти пратя, но не съм доизкусурил нещата и още не е за снимки котелното :lol:
Весело посрещане и от мен!
filmatoplo - майстор
Вие палете котлите , аз барбекюто -и вие де :-D :partyman:
filmatoplo - майстор
ЧНГ 2012 :) СЕГА ТАКА :drinkers: -УТРЕ ТАКА #-o
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако се ползват маркови мезета - няма проблеми :wink: ! Да е честита Новата 2012г на всички! :prost:
djordan - напреднал
nnikbg написа:
Весела Коледа на всички.
Как се представят Пелетермите?
Моя за декември изгори 795 кг пелети, като го карам на около 12 кВ. Температурата в къщи е около 21 градуса.
Боилер 150 л + 16 kW панелни радиатори. Температура на водата в котела 72 градуса, а бойлера съм го ограничил на максимум 52 градуса.
Споделете моля и вашите постижения ама реално :) :) :)
Весело посрещане на новата 2012 и дано цените на пелетите да паднат.......

Ч.Н.Г. на всички :partyman: ,колко киловата ви е котела.
djordan - напреднал
Горя от март миналата година пелети.Поне за сега съм доволен че го няма този прахоляк от въглищата.Когато горях въглища разликата на изходяща и входяща вода беше 10гр. а сега е 5гр. това нормално ли е.Също така искам да ви попитам може ли да сменя трабите на бойлера с тези на парното, дали ще успява серпентината да затопля водата.Бойлера да стане като буфер когато изключи горелката да е по дълго в пауза. :cry:
nnikbg - специалист
[/quote]Ч.Н.Г. на всички :partyman: ,колко киловата ви е котела.[/quote]

ЧНГ и от мен много здраве и късмет през новата 2012 за най-готиния форум в мрежата.

На въпроса котела е Пелетерм 30v2

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: