• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
bigdragon - майстор
maxuel82 написа:
Аз си ползвам вече 3-та година една китайска резачка някаква куча марка "VIKI" но съм много доволен ! Работи си перфектно и е доста мощна ! Чисто нова я купих за 70лв ! Нарязал съм над 60 кубика до сега без проблем ! Ето това е машината :
Някой знае ли във Варна от къде може да се купят части за такава или подобна машинка.
До преди два месеца купувах от магазина на Гардения до ГрандМол срещу входа на гробищата, но сега го преместиха, а не знам къде?
ZMeyGorianin - майстор
До преди два месеца купувах от магазина на Гардения до ГрандМол
Че толкова често ли се чупят?! Иначе магазин и сервиз за такава техника има до 10-ти Пощенски клон в кв. Левски. Но май съм виждал само маркови там.
bigdragon - майстор
ZMeyGorianin написа:
Че толкова често ли се чупят?! Иначе магазин и сервиз за такава техника има до 10-ти Пощенски клон в кв. Левски. Но май съм виждал само маркови там.
Хей Змея,
Да не падаш от Луната, за тази цена какво очакваш?
Имам три верижни триона:
Една щилка 460, виж в тази тема една страница назад.
Една електрическа куча марка, от която също съм доволен.
И накрая въпросната китайка (HusPvarna), трудно пали, не държи постоянни обороти и др. такива дреболии. Тъй като не търпя да притежавам техника, която да не работи добре, сега от любов към спорта съм се захванал да я вкарам в пътя. Не очаквам чудеса, но все пак ще сменя някой друг чарк и ще видим какво ще стане...
ZMeyGorianin - майстор
Ха-ха тука сме се събрали едни митологични чудовища-dragon,ZMey...
Пробвай все пак в онзи магазин! За моя "Partner" дето не му знам произхода съм намирал там всичко! :prost:
skrijo - специалист
Здравейте и ЧНГ . На какво може да се дължи слабата компресия ? Лагерът който е на коляовия вал и биелата се люлее малко ,това може ли да е е проблема или да сменя сегмента ? Буталото не е надрано .Като дърпам въжето за запалване и запъва по-малко .
forski - специалист
Здравейте колеги,тази година трябва да купувам резачка която ще се използва интензивно няколко пъти годишно за нарязване на 16-20 кубика дърва за огрев.
Отделно имам едни стари постройки в двора които мисля да събарям и от там ще излезе доста сух материал като греди и всякаква дървения от която са направени.Това също трябва да бъде нарязано и разчистено с въпросната резачка.
В момента съм се спрял на две скъпи и една по-евтина алтернатива като бюджета е около 600-650лв.

1. Husqvarna 435e / 40.9куб.см 2.3к.с. цена: 629лв. - http://www.storum.eu/Husqvarna-435-e

2.STIHL 211MS C-BE / 35.2куб.см. 2.3к.с. цена 629лв. http://pao.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B7% ... ihl-ms-211

3. Aлтернативата McCulloch 8-42 / 42 куб.см. 2.2к.с. цена 396лв. http://www.storum.eu/McCulloch-8-42

Основния ми въпрос е дали Щил и Хускварна компенсират тези 200+ лева в цената за сметка на качеството си, или ще ги платя само заради фирменото им лого :?
И другото което се чудя е как ще им се отрази нарязването на един стар навес за дърва и на една стара постройка за животни,дървенията на тези постройки я знаете каква е ... :evil: :rock: :)
teon - специалист
forski написа:
Отделно имам едни стари постройки в двора които мисля да събарям и от там ще излезе доста сух материал като греди и всякаква дървения от която са направени.Това също трябва да бъде нарязано и разчистено с въпросната резачка.
Мисля, че това ти е малкия ''проблем''...по-големия е :
forski написа:
няколко пъти годишно за нарязване на 16-20 кубика дърва за огрев.
Според мен ориентирай се към машина поне 45куб.
forski написа:
И другото което се чудя е как ще им се отрази нарязването на един стар навес за дърва и на една стара постройка за животни,
Ще се отрази най-вече на веригата.
forski - специалист
Оффф то не е лошо колега но за 45 кубикова резачка отиваме вече към 750лв. и положението става малко натопорчено :)
От друга страна веднъж се купува и е ясно че колкото по-голям ресурс има една машина толкова по-добре но финансовата гледна точка си е фактор с главно Ф :evil:
На мен опасението ми беше най вече за тези сухите греди и дървенията на постройките като цяло,инъче дървата които ми карат за огрев са нацепени метровки и се режат доста лесно.
dragozow - майстор
Сухите ще ти съсипват веригите ама щом трябва да се режат. Като човек, който продава дърворезачки и такъв който ползва подкрепям мнението да си вземеш по-яка машина. При Husqvarna погледни 445, 450 или 455, отиваш 100-200 лв нагоре.
професионал - специалист
Колега,и аз като теб имах нужда от машинка за същите нужди,плюс евентуална употреба в строителството и си купих Хускварна 340 - това беше преди 4-5 години,като аз дървата си ги добивах в гората и с тази чудесна машинка не съм имал проблем да свалям и дървета с диаметър70-80 см.По-малка от нея си е направо несериозно-те са като детски играчки.За сухите дърва( ако са много) си нарочи една верига и една дъска, които могат да дадат фира - аз си оставям старите вериги за такива дейности и перкам смело,ама ти сигурно нямаш такива.Поздрави!
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: