Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
djface - напреднал
Здравейте! Имам регулируем захранващ блок на който на входа се подава променливо напрежение 10-30 волта, а на изхода напрежението може да се регулира от 1,5-30 волта.
Искам този захранващ блок да го свържа към акумулатор от 12 волта, но как мога да направя напрежението от постоянно към променливо.
П.С. Ще захранвам преносима МП3-ка която по принцип е с една батерия от 1,5 волта.
Някой ще може ли да ми помогне?
Благодаря Ви предварително!!! :prayer:
petromaniq - специалист
Регулатор със интегрална схема LM317М. Този блок го зарежи. Даже регулатора ще се помести на мястото на батерията.
djface - напреднал
petromaniq написа:
Регулатор със интегрална схема LM317М. Този блок го зарежи. Даже регулатора ще се помести на мястото на батерията.
Т.Е. какво имаш предвид?
vvventsi - специалист
ето я схемата на LM317!

Прикачен файл

LM317T.gif
LM317T.gif (4.18 KиБ) Видяна 3155 пъти
jordanvass - майстор
Не е нужно да правиш от постоянното напрежение променливо, което после наново да изправяш до постоянно и да го стабилизираш. Почти всеки по-прост неимпулсен стабилизатор може да се захрани директно с постоянно напрежение от акумулатора ти. Разбира се, няма да можеш да получиш повече от десетина волта на изхода, но на теб не ти и трябват в случая. Някои елементи на регулатора ти също ще трябва да се преоразмерят за работа с 12 волта.
Но като цяло идеята да използваш сложен регулируем стабилизатор за твоята цел не е добра. По-добре използвай идеята на колегата за 317, като го захраниш от акумулатора, вместо с мрежов трансформатор и изправител.
А най-добре карай с акумулаторна батерия АА.
pavelari - майстор
в колата отдавна имам USB захранване изпълнено с LM и вече 5 години няма проблем с мпз-ките

Тема "От постоянен ток към променлив-КАК?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: