• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
АЛФ - напреднал
ArturDent написа:
Сложих дограмата плътно навън (до края на зида), защото исках широк перваз под прозореца (25 см).
Слагаме цветя там.
Така или иначе прозорците ще бъдат отворени най-вече вертикално.

После като сложа и изолацията отвън, ще се оформи и перваз там около 10 см.
ArturDent, харесва ми всичко, което сте съградили =D> Със здраве, да го ползвате :)
mitko414 - специалист
Доколкото се вижда от снимките, за инсталацията е ползван мостов кабел, който е предвиден да се полага без гофрирана тръба.
schuldiner - майстор
Първо много здраве и успехи на всички (най-вече на автора) през Новата година и честит празник на именниците!
Понеже следя темата от началото, а и съм виждал строежа на по-ранен етап, щях да припомня някои неща, които влияят на обективността на критиките (например, че прозорците се отварят навън или че Артър може да не е строител, но от жици разбира), но май всички си имаме по важна работа сега...
Наздраве и дано всеки, който е захванал да си строи къща, поне така да я докара!
tangarov - специалист
Бат Иво написа:
Фло написа:
Изображение

Защо по дяволите не си сложил кабелите в тръби :shock: ,толкова ли са скъпи в сравнение с това което можеш да си причиниш?
Защото Бат Иво това е ПВВ-МБ1 - тоест мостов проводник за неподвижен монтаж на силови и осветителни инсталации за жилищни и промишлени сгради под мазилка. И освен всичко друго, изолацията на проводника е сметната така, че при активна работа да се охлажда допълнително от директния контакт с мазилката. А при монтаж в тръба имаш малко затворен въздух, който бързо се нагрява и изолацията се опича ... резултатите са повече от печални.
В тръби - ако ще монтираш инсталация с едножилни, многожични (гъвкави) проводници. Тях може и да ги сменяш в последствие. А сменял ли си ПВВ-МБ1 в тръба в която има дори един 90° ъгъл ... Ще изкараш инсталацията заедно с тръбата от мазилката.

Така че Артър се е справил добре, а ти не бързай с критиките и съветите.
BobyB - специалист
tangarov написа:
Бат Иво написа:
Фло написа:
Изображение

Защо по дяволите не си сложил кабелите в тръби :shock: ,толкова ли са скъпи в сравнение с това което можеш да си причиниш?
Защото Бат Иво това е ПВВ-МБ1 - тоест мостов проводник за неподвижен монтаж на силови и осветителни инсталации за жилищни и промишлени сгради под мазилка. И освен всичко друго, изолацията на проводника е сметната така, че при активна работа да се охлажда допълнително от директния контакт с мазилката. А при монтаж в тръба имаш малко затворен въздух, който бързо се нагрява и изолацията се опича ... резултатите са повече от печални.
В тръби - ако ще монтираш инсталация с едножилни, многожични (гъвкави) проводници. Тях може и да ги сменяш в последствие. А сменял ли си ПВВ-МБ1 в тръба в която има дори един 90° ъгъл ... Ще изкараш инсталацията заедно с тръбата от мазилката.

Така че Артър се е справил добре, а ти не бързай с критиките и съветите.
Аз също слагах мостови кабели в мазилката, довода беше същия - по-добро охлаждане. Но ако е гипскартон може би по-добре все пак в гофре.
nelim - специалист
Аз също смятам че мостов в гофре си е риск.

Той не случайно е направен плосък, да е под мазилката...

Вие как точно навирате 3-ен мостов в гофрето?
Той е супер широк, да не говорим че после няма мърдане...

Друг е въпроса че примерно можеше да се направи магистралните с мостов

А от разпределителните кутии до контакти,ключове и т.н. да се пусне примерно СВТ (или нещо друго кръгло) едножилно което да е в гофре, така ако се наложи след време нещо може да се подменя само от разпределителните кутии...

Макар че аз лично се чудя, айде навремето при старите къщи се сменяха кабели щото бяха с много малко сечение, ама ако сега си сложиш читави кабели 4 квадрата магистрал, 2.5 квадрата контакти, 1 квадрат осветление и т.н. да си предвидиш всичко, закъв ще ги сменяш тия кабели после ? Някакъв примерно кога и защо може да се наложи да се подменят?
Бат Иво - специалист
Ех Стефко няма да те коментирам.Никъде не съм казал че е трябвало същите кабели от снимките да са в тръби.Просто се учудих че кабелите не са в тръби.Не ме наричай пряко или косвено зевзек.Какво като се пусне тема трябва само да се ръкопляска ли :prayer: ?Имам 17 год. практика в стройтелството и просто без да си искам ми се набиват някой неща в очите.Дали съм батко ,майстор или на петел джуката не е интересно просто споделям. :irre3: Ч.Н.Г. П.П. аз не съм много по токовете ама това да се нагряват кабелите според мен не е редно това инсталация ли е или подово отопление?
Фло - специалист
[quote="Бат Иво"].Какво като се пусне тема трябва само да се ръкопляска ли :prayer: ?/quote]

Критиките са градивни и полезни за неща,които правят впечатление и не трябва да се случват.Ще ме извини Артъра,знам,че е готин човек,но всеки път ми се обръщат червата ,като показва тази зидария,върху която са налепени тези кабели,които коментирате.Само един ред от единичките е кръстосан,дупките в дясно ,незастъпени добре тухли,всичките напречно разположени.Затова коментирах под снимката ,че ако друсне планината Вранча по начина от март 1977 г.тая стена ще падне.Къщата е в сеизмична зона и е голяма безотговорност да бъде зидана по този начин,сякаш не са зидали къща ,ами стопанска постройка.
ArturDent - Почти Безобиден
Ето и кухнята

Проекта (цвета не е точния)
Изображение

И изпълнението:

Изображение
Изображение
Изображение
EDI - майстор
Браво, уютно е станало.Като сложиш мебелите съвсем ще се оформи. :)
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: