Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Sk4 - специалист
Предполагам не съм единственият тук :)
:-D ето какво отгледах, с размер колкото на портокал :D дa не кажа и по-голям
такова растение/гигант не бях имал

Прикачен файл

е.png
Mega - специалист
... Е ти дойде да се похвалиш ли само? Кажи рецептата, как се гледа лимон, има тънкости. Сподели с другите. ;)
Окака Чука - специалист
Така и така сме почнали....

Да попитам-
Как (Къде) да се гледа лимоново дърво през зимата?
rum_sz - специалист
Миналата,година беше добре в работилницата на топло и светло.Но тази година в гаража на хладно и прозорците с оризова хартия.Че почва да цъфти когато му е на кеф.

Прикачен файл

P2090025[1].JPG
P2090025[1].JPG (66.52 KиБ) Видяна 4443 пъти
Sk4 - специалист
не знам какъв е лимонът, взех го от една баба, каза ми че е някакъв вид гигант :-D лимоните достигат огромни размери/обаче не ги пипайте, даже ги подпрете/вържете им подложка, понеже често падат и то преди да се узрели...много са тежки. За да не се изкривява, на моят му оставям няколко лимончета, понеже растението е още младо... обаче имат доста семена вътре :| а и да си призная старият ми лимон/който ми е набор :D/ e доста по вкусен, той е дребен тънкокорест....
А ако искате хубави сочни лимони, всяка година отнемайте 1/2 от горният слой почва/изкопава се до първи корени/ подсилвайте с горска & заешка торчица...
а що се отнася за презимуването, не трябва да е на горещо място... най-добре е в мазе, стига да не пада под -5 и да има светлина/дори минимална
cvetanmu - специалист
:) Някой занимавал ли се е да вкоренява резник от лимон ?
В края на миналата година си взех две клончета от лимон и ги засадих в саксии.
След бърза справка с гугъла видях, че трябва да се покрият резниците с буркан или найлонов плик, но
никъде не пише кога се маха буркана. Единия лимон вече има няколко нови листа - трябва ли да махам буркана или да изчакам още ?
mumar - специалист
Дълбоко подозирам, че когато има видими признаци за прихващане- стабилно- и най- вече, когато са осигурени условия на живот.
Подозренията са от успешен жизнен опит с рози- на двора- и ананас у дома.
Точно с лимон нямам опит.
Johny - майстор
mumar написа:
Дълбоко подозирам, че когато има видими признаци за прихващане- стабилно- и най- вече, когато са осигурени условия на живот. ----- Извинявай, но не разбрах какво става, когато са изпълнени тези условия.
cvetanmu - специалист
Благодаря за отговора. Не знам по какво се разбира дали се е прихванал стабилно, но
издънката расте доста бързо и май до няколко дни ще трябва да махам буркана, че не остана място :).

Тема "0тглеждане на ЛИМОН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: