С тоя прозорец... мъка. Така като се замисля най-дорбе е уредите да са до преградната стена и после някак да се направи кухнята да е на две нива макар това 700 мм да е ниско за работа. Бих ти дал друга идея ама е мъка и там, тя е да махнеш прозореца, да наредиш малко тухли и нов прозорец. Играчка си е, пари си е, но пък нещата ще се нагодят както трябва после. Все с нещо трябва да се направи компромис.
Мечтата на всяка домакиня
shadowman
- майстор
41 мнения в "Кухня на 3 квадрата ?? Ужас жена ми ще ме убие ПОМОЩ"
Леворъков
- напреднал
Така си го представям. В ляво хладилник (който няма да се вижда от хола защото ще има преградна стена около 65 см. от ???????? не е ясно от какво все още - чакам идеи) до него ъглово шкафче, което се отваря от горе т.е. с капак. Под отварящият се прозорец ниска печка, така че прозореца да минава над нея и да елеминирам нуждата от абсорбатор. От дясно до прозореца (няма как ще го застъпва но пък той не се отваря) мивка до нея пералня, върху накаква поставака (шкафче) над нея съдомиялната и върху нея микровълновата. И те няма да се виждат защото отдясно ще има преградна стена 65 см. останалото по средата двустранно плазгаща се врата (дървени рамки и матови стъкла).
А

А

Прикачен файл
Подредба
kuhnia-podredba.jpg (41.95 KиБ) Видяна 12181 пъти
Matchless
- специалист
Леворъков написа: мивка до нея пералня, върху накаква поставака (шкафче) над нея съдомиялната и върху нея микровълновата. И те няма да се виждат защото отдясно ще има преградна стена 65 стъкла).Не ми се струва много разумно, при центрофуга все пак се получават вибрации. Освен това микровълновата ще се падне на височина 170 см, как ще си я ползваш, а малка (ниска) миална машина не си струва, по-добре без нея, но дори и да е малка пак си е опасно и неудобно за ползване.
А![]()
А радиатора зад печката?
Джани
- напреднал
Aко над пералнята има плот, а върху него се сложи съдомиялната (с една кошница) става. Пак плот и микровелето отгоре. Така МВ идва на височина 150 - 160 см - което си е идеално за ползване.
Моята съдомиялна е малка. Пак ми върши работа. Преди да направим новата кухня, от мераци я бях сложила на плота на старата, и така си я ползвах около месец. Много по удобно ми беше, отколкото сега - когато е вече вградена и е под плота.
За микровелето и височината - на родителите ми МВ е комбинирано с аспиратор и е над готварската печка. Супер удобно и никаква опасност. Позват го вече 3 години така. Моята МВ също ще е на високо.
За печката - прозореца ще става на нищо след всяко готвене и все ще трябва да се чисти... В един момент аспиратора пак ще потрябва мисля... Зимата за един боб ще изстива целия апартамент
Ако на мястото на мивката се сложи печката, а до нея под неотварящия се прозорец мивката. Тогава и миенето ще е забавно - с гледка
Моята съдомиялна е малка. Пак ми върши работа. Преди да направим новата кухня, от мераци я бях сложила на плота на старата, и така си я ползвах около месец. Много по удобно ми беше, отколкото сега - когато е вече вградена и е под плота.
За микровелето и височината - на родителите ми МВ е комбинирано с аспиратор и е над готварската печка. Супер удобно и никаква опасност. Позват го вече 3 години така. Моята МВ също ще е на високо.
За печката - прозореца ще става на нищо след всяко готвене и все ще трябва да се чисти... В един момент аспиратора пак ще потрябва мисля... Зимата за един боб ще изстива целия апартамент

Ако на мястото на мивката се сложи печката, а до нея под неотварящия се прозорец мивката. Тогава и миенето ще е забавно - с гледка

Леворъков
- напреднал
1. Съпругата ми казва къде да е кухнята а аз трябва да намеря решение - ЗАКОН не подлежи на коментар.
2. Съдомиялната е малка 55см. на 60 см. и си я имам (подарък от кума), така че трябва да и намеря място (а имам и малко дете така че си работи поне веднъж на ден)
3. И в момента (в квартирата) така са подредени (отдолу пералнята върху нея съдомиялната и най-отгоре микровълновата) на балкона и сме свикнали и стигаме без проблеми уредите.
4. Големия сериозен въпрос, който повдигате е за печката прави сте
, но не мога да й измисля друго място. Наистина може би най-големия проблем ще бъде с почистването. Като духа или вали - ами ще омириша къщата или няма да готвя. За боба си купувам готов в буркани по 2,80 лв.
5. Мисля под прозореца да сложа (не знам как се казва точно) една дъска (не знам от какво) защото ако забелязвате няма място за плот на, който да сложиш да си нарежеш паржолите.
2. Съдомиялната е малка 55см. на 60 см. и си я имам (подарък от кума), така че трябва да и намеря място (а имам и малко дете така че си работи поне веднъж на ден)
3. И в момента (в квартирата) така са подредени (отдолу пералнята върху нея съдомиялната и най-отгоре микровълновата) на балкона и сме свикнали и стигаме без проблеми уредите.
4. Големия сериозен въпрос, който повдигате е за печката прави сте

5. Мисля под прозореца да сложа (не знам как се казва точно) една дъска (не знам от какво) защото ако забелязвате няма място за плот на, който да сложиш да си нарежеш паржолите.

Последна промяна от Леворъков на чет сеп 20, 2007 4:44 pm, променено общо 1 път.
Тема "Кухня на 3 квадрата ?? Ужас жена ми ще ме убие ПОМОЩ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература