• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste - специалист
hrgr написа:
Прочетох цялата тема няколко пъти.Преработих тялото от климатик NATIONAL, както сте го описали, и го вързах за парното.Питата загрява много добре, но като пусна вентилатора/на най-ниска степен/ на петата секунда питата изтива и започва да духа хладен въздух.Помпата е на най-висока степен.Има ли решение на проблема или съм си хвърлил парите на вятъра.
Не се сърди но нищо не си чел според мен тогава.Писал съм коий е най лесния начин.
kuuuuuul - майстор
Сега умувам как да вградя едно вътрешно в кутия и да изглежда както истински конвектор,щото жената не го харесва така сложен на мястото на радиатора. :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Нито работата, нито мързела са причина за развитието на цивилизацията - единствено и само ЖЕНАТА :-D
tzoniopopovo - напреднал
Дано тук да е мястото и да ми кажете?
Хубаво е с тела от климатик явно но едно ме гложди :
Как изчислявате мощността на тялото на климатика?
И аз имам парно с радиатори но ми казаха че климатиците почти не товарели ризата и може да добавя за втория си етаж без да слагам по мощна печка. Дали е така?
Christo - майстор
Това дето са ти го казали не е вярно. Печката произвежда определено количество топлина. То се транспортира от топлоносителя (водата) до стаите, където чрез топлообмен с въздуха се загряват помещенията. Като сложиш тела от климатик, благодарение на по-добрия топлообмен може да се намали температурата на топлоносителя(водата). Нали правим разлика между температура на топлоносител и количество топлина? Тук в темата се обсъждаше, че тръбите в климатика са тесни (щото са предвидени за фреон, не за вода). Може да се наложи да се подмени циркулационната помпа, ако не може да преодолее хидравличното съпротивление на климатиците. Проектантите смятат нужната отоплителна мощност преди да са избрали радиатори, конвектори и т.н. Ако печката те е топлела до сега, ще те топли и с телата от климатик. Ако не е, няма да може да се натакова дявола :) Те случаите са два:
1) Водата в печката ври, в стаите студено. Диагноза: радиаторите малки или лоша циркулация
2) Водата не може да се стопли достатъчно. Диагноза: или малка мощност на печката, или неправилно, лошо горене.
илко илиев - специалист
ще пробвам да ви пусна снимки

Прикачен файл

DSC00515.JPG
илко илиев - специалист
ето още една

Прикачен файл

DSC00516.JPG
илко илиев - специалист
и още една

Прикачен файл

DSC00517.JPG
илко илиев - специалист
за мен е добре,топли без проблем когато печката гори и температурата е около 50-60 гр.Даже изключвам радиатора когато работи това , и го спирам след като си лягаме,пускам си пак радиатора.Не съм го вързал когато се изключва помпата и то да спира още.
tzoniopopovo - напреднал
Явно не съм си задал въпроса правилно.
Та ако сега имам печка 10 кв, два радиатора по 2.5 кв и един от 0.5 кв и бойлер то мога ли да сложа вместо 3 радиатора да речем 5 тела от климатик?
Идеята ми е че климатика отдава по лесно топлината тоест циркулацията е по бърза и затопля помещението по бързо, съответно повече тела повече помещения за затопляне за сметка на скоростта. И моля без язвителни вметвания ако знаех нямаше да питам :shock:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: