Ако визираш мен, не съм искал да звучи язвително. След като казваш какви са мощностите, явно печката до сега е била ненатоварена и може да понесе допълнително няколко вътрешни тела. Трудно ще получиш точен отговор, защото тъй или иначе ще ползваш телата за нещо за което не са предназначени. Паспортната им мощност е за фреон и за температура на фреона, която е около 30-40 градуса. Да кажат колеги при какви температури на водата си ползват вътрешните тела. Ако понижиш температурата на водата ще спадне топлоотдаването от радиаторите. Ако организираш два кръга: един с по-висока за радиаторите и един с по-ниска температура за климатиците, трябват вентили помпи и се оскъпява цялата работа. Ще трябва да направиш експеримент, примерно с една стая и в зависимост от резултата да действаш по-нататък. Успех!
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Christo
- майстор
809 мнения в "Климатик свързан към парното"
илко илиев
- специалист
да можеш.Аз просто ти показах че става.И аз мисля да си сложа още тела,моята печка е също 10кл.и сега има вързани към нея 2бр.радиатори по по 3кл. и един който сега го изключвам-той е 2кл. и ми върши работа,отоплявам 100кв.апартамент.
tzoniopopovo
- напреднал
Мерси за отговорите това ме интересуваше
илко илиев
- специалист
аз съм по експериментите и пробвах това и се обедих че е добро.
kuuuuuul
- майстор
На всеки климатик е написано колко кв. отдава и това е при 45-50гр което за котле е ниска тем. Така че тази обявена мощност може да се вземе като минимална при сметките.От мойте наблюдения установих,че тем. на изходящия въздух е с около 10гр.- 15гр по ниска от тази на водата,при 60гр духа с 50гр. /ползвам го за сушуар
/ а за по високи тем. става баня.За сравнение клим. трудно духа повече от 40гр./сложил съм термометри на всякъде/Цялата работа има един недостатък,влажноста пада до 20% и бирата върви все едно е лято 
А това дето не товарят ризата изобщо не е вярно
от къде ще се вземат тези кв. Намалява се само количесвото вода в с-мата което разбира се облекчава котлето.

А това дето не товарят ризата изобщо не е вярно

vankovarnata
- специалист
kuuuuuul написа:Какво стана със вграждането? Защо не ползваш пити от стари модели на 22 дет са прави и по-точно от 14-ка нагоре. Тръбите са 10-ка.
freshenero
- специалист
kuuuuuul написа:На всеки климатик е написано колко кв. отдава и това е при 45-50гр което за котле е ниска тем. Така че тази обявена мощност може да се вземе като минимална при сметките.От мойте наблюдения установих,че тем. на изходящия въздух е с около 10гр.- 15гр по ниска от тази на водата,при 60гр духа с 50гр. /ползвам го за сушуарЕ това за бирата ми хареса./ а за по високи тем. става баня.За сравнение клим. трудно духа повече от 40гр./сложил съм термометри на всякъде/Цялата работа има един недостатък,влажноста пада до 20% и бирата върви все едно е лято
А това дето не товарят ризата изобщо не е вярноот къде ще се вземат тези кв. Намалява се само количесвото вода в с-мата което разбира се облекчава котлето.

kuuuuuul
- майстор
vankovarnata написа:Вграждането за сега ми се размина,успях да убедя жената ,че и така си е добреkuuuuuul написа:Какво стана със вграждането? Защо не ползваш пити от стари модели на 22 дет са прави и по-точно от 14-ка нагоре. Тръбите са 10-ка.

filmatoplo
- майстор

nobreak
- специалист
Здравейте. Искам да попитам тези, които използват такъв вид отопление от по-отдавна имат ли някакви проблеми? Тънките тръбички не натоварват ли помпата? Аз отоплявам 3 стаи и искам да им сложа по едно тяло, като целта ми е бързо затопляне, понеже се прибираме с жената късно от работа. Чета, че има хора, които се отопляват изцяло с вътрешни тела - искам да ги попитам махнали ли са си радиаторите или ползват системата комбинирано с радиатори и с вътрешни тела? Прочетох също, че тръбичките на 12, 18, 22 са еднакъв диаметър - тогава кой е по удачния вариант да търся от 12 ка, 18 ка или 22 ка/най голямата ми стая е 20 кв./м/?
Поздрави.
Поздрави.
Последна промяна от nobreak на нед яну 08, 2012 7:41 pm, променено общо 1 път.
Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература