• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Christo - майстор
Ако визираш мен, не съм искал да звучи язвително. След като казваш какви са мощностите, явно печката до сега е била ненатоварена и може да понесе допълнително няколко вътрешни тела. Трудно ще получиш точен отговор, защото тъй или иначе ще ползваш телата за нещо за което не са предназначени. Паспортната им мощност е за фреон и за температура на фреона, която е около 30-40 градуса. Да кажат колеги при какви температури на водата си ползват вътрешните тела. Ако понижиш температурата на водата ще спадне топлоотдаването от радиаторите. Ако организираш два кръга: един с по-висока за радиаторите и един с по-ниска температура за климатиците, трябват вентили помпи и се оскъпява цялата работа. Ще трябва да направиш експеримент, примерно с една стая и в зависимост от резултата да действаш по-нататък. Успех!
илко илиев - специалист
да можеш.Аз просто ти показах че става.И аз мисля да си сложа още тела,моята печка е също 10кл.и сега има вързани към нея 2бр.радиатори по по 3кл. и един който сега го изключвам-той е 2кл. и ми върши работа,отоплявам 100кв.апартамент.
tzoniopopovo - напреднал
Мерси за отговорите това ме интересуваше
илко илиев - специалист
аз съм по експериментите и пробвах това и се обедих че е добро.
kuuuuuul - майстор
На всеки климатик е написано колко кв. отдава и това е при 45-50гр което за котле е ниска тем. Така че тази обявена мощност може да се вземе като минимална при сметките.От мойте наблюдения установих,че тем. на изходящия въздух е с около 10гр.- 15гр по ниска от тази на водата,при 60гр духа с 50гр. /ползвам го за сушуар :lol: / а за по високи тем. става баня.За сравнение клим. трудно духа повече от 40гр./сложил съм термометри на всякъде/Цялата работа има един недостатък,влажноста пада до 20% и бирата върви все едно е лято :lol:
А това дето не товарят ризата изобщо не е вярно :!: от къде ще се вземат тези кв. Намалява се само количесвото вода в с-мата което разбира се облекчава котлето.
vankovarnata - специалист
kuuuuuul написа:
Какво стана със вграждането? Защо не ползваш пити от стари модели на 22 дет са прави и по-точно от 14-ка нагоре. Тръбите са 10-ка.
freshenero - специалист
kuuuuuul написа:
На всеки климатик е написано колко кв. отдава и това е при 45-50гр което за котле е ниска тем. Така че тази обявена мощност може да се вземе като минимална при сметките.От мойте наблюдения установих,че тем. на изходящия въздух е с около 10гр.- 15гр по ниска от тази на водата,при 60гр духа с 50гр. /ползвам го за сушуар :lol: / а за по високи тем. става баня.За сравнение клим. трудно духа повече от 40гр./сложил съм термометри на всякъде/Цялата работа има един недостатък,влажноста пада до 20% и бирата върви все едно е лято :lol:
А това дето не товарят ризата изобщо не е вярно :!: от къде ще се вземат тези кв. Намалява се само количесвото вода в с-мата което разбира се облекчава котлето.
Е това за бирата ми хареса. :partyman: А това че всеки подхожда с недоверие ,не го разбирам,ти му казваш че толата воеда е открита,то пак пита- ама това-ама онова.Мога само да кажа, че на мой приятел му монтираха конвектор за 500лв.+,а моя 24-ка ,мисля че върши същата работа за 80 лв.втора ръка.
kuuuuuul - майстор
vankovarnata написа:
kuuuuuul написа:
Какво стана със вграждането? Защо не ползваш пити от стари модели на 22 дет са прави и по-точно от 14-ка нагоре. Тръбите са 10-ка.
Вграждането за сега ми се размина,успях да убедя жената ,че и така си е добре :lol:,но идеята е все още жива.Какви са тези пити,от външно тяло ли?Междувременно имам напредък в автоматизацията,сложих терморегулатор от някаква пералня/с тръбичка,механичен/ осезателя го пъхнах на мястото на тръбния датчик и сега се включва след като водата вдигне около 35гр. малко е инертен ама върши добра работа.В крайна сметка с две тела и подово 35м2 топля около 70м2/къща без изолации/ и жената е доволна/което значи жега :x /,а повишената консумация на бира подобрява здравословното състояние и ме доближава все повече до колектора от бирени кутии,който от своя страна ще подобри още отоплението и т.н. :lol: :lol: :lol: :lol: :prost: :prost:
nobreak - специалист
Здравейте. Искам да попитам тези, които използват такъв вид отопление от по-отдавна имат ли някакви проблеми? Тънките тръбички не натоварват ли помпата? Аз отоплявам 3 стаи и искам да им сложа по едно тяло, като целта ми е бързо затопляне, понеже се прибираме с жената късно от работа. Чета, че има хора, които се отопляват изцяло с вътрешни тела - искам да ги попитам махнали ли са си радиаторите или ползват системата комбинирано с радиатори и с вътрешни тела? Прочетох също, че тръбичките на 12, 18, 22 са еднакъв диаметър - тогава кой е по удачния вариант да търся от 12 ка, 18 ка или 22 ка/най голямата ми стая е 20 кв./м/?
Поздрави.
Последна промяна от nobreak на нед яну 08, 2012 7:41 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: