Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
=D> Екстра е станал шкафа. Само с тези крака внимавай, че се чупят като за световно при местене, ако закачи крака някъде, на моята секцийка се чупиха три. Но местих сам единия шкаф. Поздрави. :)
root666 - специалист
Метални са краката и изглеждат доста масивни. Но няма и къде да се мести - всеки шкаф го хванах и на две места за стената през триъгълнике планки, все пак ще го ползва и дъщеря ми, а не ми се иска да и падне на главата.
zarkozarko - напреднал
Здравейте,
предстои ми направата на една кухня и в момента проучвам ситуацията с пантите. Наддграждащите се амортисьори някак си не ми харесват как стоят затова искам да бъдат с вграден амортисьор, като засега избора ми пада на Hettich. Ако някой може да ме убеди че някоя друга фирма е за предпочитане, ще съм му благодарен. Другия ми въпрос е следния, замислих се че пантите с вграден амортисьор може би изискват малко по голямо услилие за отваряне на вратичката. Не че нямаме сили за отваряне на една кухненска вратичка, но понякога се налага това да стане с малкото пръстче, защото всички останали са изцапани. Та се зачудих какво би се получило ако едната панта да е с автоматично прибиране, а другата обикновена.
Делян - специалист
Виж с'я, за аджамии като мен (а предполагам и като теб) препоръчвам панти на Blum с вграден Bluemotion. Такива слагах в кухнята и се родих. Имат едно малко копченце, което включва/изключва bluemotion-а (плавното затваряне). Като го включиш на двете панти се затваря най-бавно, като изключиш на едната - се затваря по-бързо, а като го изключиш и на двете - вратата се блъска като на соцшкафче. Монтажа е сравнително лесен.
В секцията на хола използвах на Hafele, но не ми доставиха същия кеф.
Цената тръгва от 5 лв нагоре, но си заслужава.
zarkozarko - напреднал
Мерси за отговора. Колкото до цената, смятам че след като нещо се използва с години, 5-6 лева не са проблем. А би ли ми казал дали е голяма разлика в силата, която трябва да се приложи при отварянето на вратичката, ако и двете панти са с вкл. bluemotion спрямо само едната да е с вкл. bluemotion?
maroka - специалист
zarkozarko написа:
Мерси за отговора. Колкото до цената, смятам че след като нещо се използва с години, 5-6 лева не са проблем. А би ли ми казал дали е голяма разлика в силата, която трябва да се приложи при отварянето на вратичката, ако и двете панти са с вкл. bluemotion спрямо само едната да е с вкл. bluemotion?
Да Колега, има-няма двойна идва :)

Затова си взимаш обикновена панта с приставка за плавно и си готов.
Няма да правиш сърдечна операция...панти са това, сменят се когато поискаш :)))

Винаги взимай качествен обков на доказани европейски производители. Ще дадеш 20-30 лв. повече, но ще се наслаждаваш ежедневно на комфорта.
В другият случай ще си казваш през ден: " Да се е*а в цицията, нека ми е сега".
Делян - специалист
zarkozarko написа:
А би ли ми казал дали е голяма разлика в силата, която трябва да се приложи при отварянето на вратичката, ако и двете панти са с вкл. bluemotion спрямо само едната да е с вкл. bluemotion?
Няма разлика. Усилието е едно и също. Но и колко усилие трябва, за да се отвори една вратичка... И едно пръстче е достатъчно :wink:
zarkozarko - напреднал
Мерси за отговорите, Да попитам и още нещо. Предлагат ми 2 варианта панти, едните са с обикновени винтчета, а другите са с пластмасова втулка и после винтче. С тия вторите не съм работил. Има ли далавера от тези втулки или да си карам със стандартните винтчета? Вратичките ще са от масивна дървесина, ако това е от значение...
Antonii - майстор
Разбрах, че може да се работи и без шаблон. Но все пак към днешна дата някой може ли да сподели къде може да се намери този шаблон в БГ по-точно става въпрос за района на София. В Германия го намирам на 5 евро.
profesionalist_wood - майстор
Antonii написа:
Разбрах, че може да се работи и без шаблон. Но все пак към днешна дата някой може ли да сподели къде може да се намери този шаблон в БГ по-точно става въпрос за района на София. В Германия го намирам на 5 евро.
В магазин за инструменти на КИРОВ във Люлин....

Тема "Шаблон за панти Hettich" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: