• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
filmatoplo - майстор
ЧНГ на всички ,преди малко бях запалил пак барбекюто :wink: , нямам газова пиростия пък огън не ми се палеше в камината за Валандъра , не ме здържа да го ползвам и му намерих чудно за случая работа -сложих пържолите на купешкото барбекю като на горните снимки , а Валандъра ползвах да покрия барбекюто да се задушават мръвките :wink: Ами сега наздраве- :partyman: остана пиене от вчера :lol: .
Здравейте и ЧНГ!

Вчера с баща ми сътворихме и нашият "Валандър" и днес като напече навън реших, че трябва да се пробва. Ето и резултата:

Прикачен файл

valandar.JPG
a_atanasov - специалист
Този Валандър може много поече. Не му се плашете.

Честита Нова Година. Много здраве, щастие и късмет.
stiv1961 - майстор
lov написа:
Честита Новата 2012 Година.
Живи и здрави и много да майсторите през новата година.

И аз вече съм в джаза.
Честито :) Според мен е добре да огънеш дръжките нагоре, по-удобно е. Удряш им по два чука и си готов.Май е време вече да си ги мерим на кой му е по- голям :-D /за диаметъра де/. Доста станахме валандаристите във форума :)
MamaMy - майстор
Моя валандар е приставка към джантата на барбекюто. Така употребявам огъня преди да стане на жар и да влезе в действие скарата. Има възможност и за бърз монтаж на дълги крачета от тръба 3/4 в тези които са съответно с подходящ вътрешен диаметър. Пускам снимки от процеса на обгаряне и първоначално омазняване без продукция. Трябваше да се правят тестове защото диска беше страшно нацепен и някой се беше учил върху него с електрожен. Имаше и липсващи парчета. Върнал съм го от оня свят оттатък скрапа :-D .
Тани - модератор
MamaMy =D> и на мен това ми мина през ума:

Тани написа:
Яаа имало конкурентна тема на валандърите! Това може да се ползва и за огнище на валандъра , а като поизгорят дървата - хоп мръвчиците на скарата за тези дето ги обичаме по-сухички и опушени!

Браво за идеята с вентилатора - направо си я открадвам !
viewtopic.php?p=381796#p381796

Струва ми се обаче че Валандъра се крепи върху джантата малко на магия и няма да е стабилен, но може и само от снимките така да ми се струва :?
MamaMy - майстор
Да. И аз мисля, че идеята е чудна и едва ли само аз съм открил топлата вода. Крачетата са тръби като от скеле на които е отрязан до средата половината диаметър и лягат по ръба на джантата. Няма начин да се измъкнат освен ако не направя такава жега, че валандара да си увеличи диаметъра с около 2 см. Дори и тогава краката ще се измъкнат навън и диска само ще полегне върху джантата. Височината на крачетата е 4 пръста.
ebahti - майстор
Най убавите кебапчета се правят в Бойчиновци на автогарата-аз не съм ял...ама бате е гледал един как ги яде.... :wink:
kapanec - специалист
Ако някой има излишен диск за даване да ме има на предвид :prayer: :drinkers:
lov - майстор
stiv1961 написа:
Честито :) Според мен е добре да огънеш дръжките нагоре, по-удобно е. Удряш им по два чука и си готов.Май е време вече да си ги мерим на кой му е по- голям :-D /за диаметъра де/. Доста станахме валандаристите във форума :)
Бе мани половината махала ме помисли за луд че на 31 в 3 часа почнах да заварявам. :x Ще почнат да приказват после колко съм работен бил щото по това време хората за 5 път вече изтрезняваха :lol:
Имам още работа по него не съм изшлайфал външната страна краката трябва да направя тъй че дръжките са най-малкия проблем.
А относно големината и аз не знам май ще трябва да спретна един по малък. Както се вижда от кадрите бях се подготвил за голямо печене щото народа беше много ама валандърчето ми отхвърли бая материал което честно не очаквах.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: