• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vui4o.vili - напреднал
От известно време,когато вечер бойлера е загрял и се пусне водата на тоалетното казанче,от бойлера се чува доста силен звук като от огъване на ламарина.Бойлера е"Дипломат".Досега не бях ползвал такъв.
VLADO66 - майстор
Баш си е от това.Като почнат вече да ги правят от домакинско фолио ще се чува звук от смачкване и разгъване на хартия :-D
masteradmin - майстор
Нещо не се връзва. Тоалетното казанче не би трябвало да ползва вода от бойлера ???
Иначе веднъж ходих да оправям един бучащ бойлер. Оказа се, че старите стандартните ключове в панелките прекъсват и двата проводника. И фазата и масата. На човека поради голямата консумация му се беше прецакала 0 -та и като включи бойлера фазата идаваше от ключа, а 0 през меката връзка и по металната тръба от бойлера на съседа. Същност шума бил от меката връзка която се нагряваше и ако беше изгоряла щеше да има жертви.
Затова се отнеси много сериозно към бученето. Има вероятност и тръбата за топлата вода да е корозирала - тогава топлата вода би трябвало да ти ти свършва по бързо.
LazarGanev - "Велик майстор"
Някои нови модели възвратни клапани, при нагряване на бойлера не изпускат вода навън, за да нормализират налягане в него, а връщат вода назад към инсталацията за студена вода, с което повишават налягането там. Като пуснеш тоалетното казанче пада налягането във водопровода, а след това и в бойлера и затова е този шум и скърцане. Тънка ламарина - от миналата година бойлерите Дипломат не се правят в Елдом, а в братски Китай. :)
vui4o.vili - напреднал
Естествено,че не си мия тоалета с топла вода,но тъй като е баня с тоалет и в/у 50см.тръба,до водомера са хванати и казанчето и входящата на бойлера.Да кажем,че м/у бойлера и казанчето няма и 1,5м.тръба.А бойлера е 3-4 годишен,но външно вече порядъчно е ръждясал.
kuger - майстор
masteradmin написа:
Нещо не се връзва. Тоалетното казанче не би трябвало да ползва вода от бойлера ???
Иначе веднъж ходих да оправям един бучащ бойлер. Оказа се, че старите стандартните ключове в панелките прекъсват и двата проводника. И фазата и масата. На човека поради голямата консумация му се беше прецакала 0 -та и като включи бойлера фазата идаваше от ключа, а 0 през меката връзка и по металната тръба от бойлера на съседа. Същност шума бил от меката връзка която се нагряваше и ако беше изгоряла щеше да има жертви.
Затова се отнеси много сериозно към бученето. Има вероятност и тръбата за топлата вода да е корозирала - тогава топлата вода би трябвало да ти ти свършва по бързо.
+1, само да добавя, че може и да е от калпав /задръстен/ възвратен клапан.
DMN - майстор
И според мен е от задръстен възвратен клапан. Като пуснеш казанчето, налягането във водопровода спада и като не държи клапана, водата се връща, спада налягането и в бойлера, и от там тези звуци. При мен се получава нещо подобно, когато спра крана след водомера(захранващия за жилището) и пусна крана за топлата вода от бойлера, тогава изтича малко вода съпроводено с пукане и скърцане в бойлера, защото налягането вътре пада. Може да пробваш и ти нещо подобно и да видиш дали пука по същия начин, когато си пускаш казанчето. Не каза все пак, бойлера работи ли през това време, щото се чува и бучене от нагревателя, поради натрупания варовик и когато налягането вътре падне, шума се увеличава още повече :)
baretata_7_62 - специалист
Чакай да пусна и моята теория. Шумът идва от спирателния кран на казанчето, този който е с поплавъка. При по голямо налягане се чува едно неприятно състене. Вибрациите се предават по водата и тръбопрова и започват да кънтят в тънкостенния бойлер. Ако имаш кранче за казанчето (няма как да нямаш) го намли, до толкова че хем да тече вода, хем да не шуми. Да видим дали ще има ефект. Миналата година година имаше авария на улицата и в банята ми по трабата се чуваше шум от вода, все едно комшията е пуснал неговата на макс.
ditronix - специалист
Това с двойния ключ си е направо опит за убийство!Преживях го на гърба си,Господ ме спаси!Беше на Коледа преди няколко години.Влязох в банята и преди да се намокря взех душчето да го закача на стената. При това докоснах меката връзка и косата ми се изправи!Пет минути не можах да гъкна!Оказа се прекъснал ключ. Тръбите до бойлера бяха пластмасови и от там нататък е ясно! Смених ключа,но след 2 или 3 месеца той отново се прецака,и то отново веригата на нулата!Смислено обяснение за това никой не можа да ми даде,но аз повече и не го търсих!Опънах си една съвсем отделна нула от таблото до корпуса на бойлера и приключих с тая черна комедия.Поне така си мисля. Ако греша-казвайте да вземаме мерки. ДТЗ не мога да сложа по ради факта че сградата е строена в края на 60-тте.
svetliopi44 - Чирак...
ditronix написа:
ДТЗ не мога да сложа по ради факта че сградата е строена в края на 60-тте.
Защо? Какво ти пречи да си сложиш ДТЗ и да си опънеш три проводна инсталация до бойлера.Аз бих го направил ... с тея неща шега не бива.
  • 1
  • 2

Тема "Странен звук от бойлера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: