Ако са готови и ползваш готови линейни лагери, трябва да са просто чисти. В лагерите има смазка.
dobrinski написа:Здравейте, доста време се чудех, за схемното решение на контролера и драйвера и бих искал да ги споделя. Контролера избрах по схемата на Сириус за управление на три драйвера, като имам възможност допълнително да добавя четвърти драйвер на пин 8 и 9, както и да използвам сигнал ENABLE на пин 14 но общо за всички мотори. Ще използвам релета за 5 волта и ще захраня контролера от USB порта на компютъра. Другото захранване ще е само за моторите.
Драйверите ще са с L297 и осем мосфета H-BRIDGE. Прилагам схемите по долу. Двигателите ще са най вероятно 3.1 Nm от екселсор биполярно свързване. Моля, ако имате забележки коментирайте, че почти завърших проектирането на платката.![]()
dobrinski -Мисля ,че от Ю-Ес-Би то на компа няма да можеш за захраниш платкатa. Но нищо не пречи да вземеш от захранването и през 7812 и 7805 да си захраниш платката - става много по-сигурно. По спомени на входа на 78ХХ можеш да подадеш до 35 волта - едва ли ще полваш и по-високо захранване. Аз лично съм с подобен род драйвери , захранвам ги с 24 волта и всичко грее ... бих казал малко повече от желателното.