Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Draganov - специалист
Провери напрежението върху С1227,трябва да имаш около 12 в. Мери го в режим когато ТВ е включил и когато не е. И в 2-та трябва да имаш напрежение.Ако не - сменяй С1228,С1227 ,Д1214,Д1212,провери R 1252. Ако имаш напрежение Q1212 задейства защитата на захранването.Провери резистор R1277.
cvetanmu - специалист
Q1212 и Q1213 не са ли за Stand By режим, провери С1227 и С 807, мисля че С807 прави белите.
друмчо - специалист
Споделям моят опит с TV ADISON ... . Същия проблем, но имаше надут кондензатор. Смених го и след 24часа повлече и друг. Тогава смених всичките на захранването на входа и изхода на импулсното. И така вече трета година работи.
peter_m - специалист
Благодаря, ще видя данните на всички кондензатори и догодина ще ги купя от магазина, че тази година вече нищо не работи ...

а в момента като е зацепил си работи от няколко часа .... но като се спре ...
pipilica - майстор
Поправи и другата спойка на релето като първата дето каза че си я направил.
Как почсти контактите ако си ги надрал с едра шкурка лошо, принципно контактните
пъпки имат специално покритие и като се съсипе от нагар най-добре ново реле.
Имаше ли язвички по контактните пъпки
Казваш релето цъка премери напрежението на котактите на релето като цъка и влючи и като
не включва, продължава ли като цъка и като почукваш да тръгва, ако е така внимателно прегледай спойките.
Хубавата спойке е с гладка повърхност и почти лъскава, големите спойки от които тръгва по-тънка писта понякога си късат пистата от температурните разширения.
Премери напрежението в точки 1;2;5 спрямо маса когато тъгва и когато не тръгва и напрежението между 3 и 4 когато работи и като се опитва да тръгне

Прикачен файл

schema1.jpg
schema1.jpg (102.96 KиБ) Видяна 4987 пъти
pipilica - майстор
Кво стана направи ли го
peter_m - специалист
Ами ... шантава работа ...

по нова година нали не работят магазините и на 31 и 1-ви нищо не съм му правил - нито съм мерил, нито кондензатори съм търсил ... а той пък от тогава работи и включва безотказно ... Държа го отворен, че ако спре да го меря ... ама той не ще ... Не ми се иска да удрям по релето и около него че да спре ... а и не бързам да го затворя - имам чувство че само чака да му сложа капака и ще откаже ...
Няма да откаже от релето е всичко щом нямаш надути раздути кондензатори, всичко брат е от релето контактите са му прегорели 100 %!
pipilica - майстор
Някои кондери не се надуват ми просто изсъхват ако работят при висока температура, други
ако са си кофти по начало се съсипват с времето от импулсния ток в захранването.
Затова е добре да се сменят всички с качествени low ESR 105 °C
teves - специалист
Здравейте колеги ,първо да се извиня на peter_m че се намесвам в неговата тема но имам почти същия проблем с тв панасоник само че реагира само на копчето на телевизора ,дистанционното все едно не работи (всъшност работи тествано на друг твв)ъзможно ли е проблема да не е в захранването а на друго място . Отново се извинявам !

Тема "помощ за развален телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: