Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
release - специалист
здравейте !!! предстои ми да си правя хидрофор но никога не съм правил и ако може да съвети . на снимката е можела на бидона който ще използвам. въпросът ми е как да свържа помпата бидона към къщата за когато няма вода да го ползваме ?

Прикачен файл

p_904072.jpg
p_904072.jpg (39.77 KиБ) Видяна 11085 пъти
GROHE Bs - специалист
Кое точно не ти е ясно.Иначе си купуваш пълнещ механизъм с поплавък дупчиш бидона на височина където искаш да е нивото и го вързваш към водопровода.Пускаш вътре смукателната тръба на хидрофора задължително завършваща с цедка.Трябва и клапани за да не връща вода към централния водопровод.
release - специалист
централния водопровод се спира от гаража
хидрофора ще е на тавана и бидона ще е там в този случай ще трябва ли този клапан който да спира да не ходи към централния водопровод
preslav - майстор
release написа:
централния водопровод се спира от гаража
хидрофора ще е на тавана и бидона ще е там в този случай ще трябва ли този клапан който да спира да не ходи към централния водопровод
Дай малко повече инфо, тавана може да е над първия, втория, третия етаж - какво налягане в системата гониш, какво наричаш хидрофор?
shotik - майстор
Няма да коментирам какво е писано ,вече 6 г . от както не съм в детските градини с хидрофори,само мога да те посъветвам ,ако можеш да намериш съд с голям отвор,защото с времето по дъното се налепват кафяви ,зелени и с други цветове боклуци от водата и да можеш по-лесно да ги измиваш.
Там имаше по 1000 литра съдове на 50 см от тавана ,с отвори по около Ф20 см ,но без разкачване едва ли можеха да се чистят,а и вероятно бяха вкарани преди всички други неща от системата ,които бяха стеснили помещението и едва ли можеха да се изнесат от там.
GROHE Bs - специалист
Идея та е да е с хидрофорна помпа или на самотек.А и щом смяташ да спираш централната вода от кран тгава няма смисъл от клапани
release - специалист
тавана е 3 етаж. бидона е горе изкарал съм от преди още там изводи за мръсна вода и чиста.
искам да свържа този бидон от снимката към инсталацията на цялата къща за когато няма вода че често се случва. ще има и помпа за да прави налягане. бидона си има отгоре отвор кум Ф110 и отдолу но незнам колко е точно Ф'то и дали има някакви части да се завие отдолу където ще изтича водата. и как се прави номера с цялата тази шашкъния,.
GROHE Bs - специалист
Еми най-елементарния начин е да спираш централния кран когато си на хидрофор или да сложиш възвратен клапан след водомера.А връзката между хидрофора и водопровода на къщата трябва според мен да е на първо най-удобното място да се мине без къртене примерно и най-близко до водомера където цолажа е по-голям ако е изпълнен така .
sian - специалист
Ако помпата ще вкл. и изкл. по налягане задължително възвратен клапан м/у бидона и помпата.
release - специалист
на картинката съм нарисувал горе долу как е разположението на главния водопровод и къде ще е бидона и сега некой да ми обясни как да ги вържа и какво ми е нужно в тази ситуация

Прикачен файл

Без име.png
Без име.png (29.08 KиБ) Видяна 10997 пъти

Тема "направа на хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: