От мобилни телефони до цифрови камери
Johny - майстор
Нали ви казвам - не е от дистанционното. Три броя са - съвместими, но само въпросния приемник е HD, макар че аз се отказах да плащам за 5-6 канала HD, защото чалга на трезво не слушам, а другите не са преведени и язък за качеството.
Изведох с кабелче ифрачервения приемник от устройството. Въртя го във всички посоки, но файда- йок. Трябва да забода дистанционното в него, за да превключи. :x
velas - специалист
Просто смени приемника в офис на Булсат, безплатно е.
Бат Иво - специалист
leosat varna написа:
Просто смени приемника в офис на Булсат, безплатно е.
Че какво да го сменява те всички са на това дередже.
velas - специалист
Как разбра?
petkomz - специалист
Колега най-вероятно проблема е в приемника . Имам и двата вида дистанционни и от двата вида приемници ( HD и SD от тия новите малките), на HD-то съм забелязал че при бързо натискане на две цифри, примерно 5 и 6 за около 2-3 секунди няма никаква реакция и в следващия момент хоп отива на 56 канал. На другия приемник и двете дистанционни си работят нормално.
Johny - майстор
И аз виждам, че е от приемника и и мисля, че е от инфрачервения фотоприемник. Ще го сменям, но за сега не намирам тук, а не си струва да поръчам джаджа за 2лв с доставка 6лв.
Колкото за превключването и при мене е същото и много ме дразни, Ако си забелязал - с натискането на съответната цифра, тя се показва на телевизора, но се превключва след няколко секунди и е много неприятно, защото ако не погледна телевизора, мисля, че не е възприел командата, натискам отново и се получава нещо съвсем различно.
petkomz - специалист
Johny написа:
Колкото за превключването и при мене е същото и много ме дразни, Ако си забелязал - с натискането на съответната цифра, тя се показва на телевизора, но се превключва след няколко секунди и е много неприятно, защото ако не погледна телевизора, мисля, че не е възприел командата, натискам отново и се получава нещо съвсем различно.
Това когато се показват цифрите и след малко сменя канала е нормално, при мен има случаи когато цифрите не се показват при натискането на бутоните но въпреки това след 2-3 секунди канала се сменя, малко е дразнещо защото така не знаеш приемника приел ли е командата и както казваш натискаш още и още и става мазало!
velas - специалист
Нарочно е зададено 3 сек закъснение. През това време може да натиснеш втората цифра, трета...

Направи си фаворитен списък. Там номерацията започва от "1" и пробвай колко е закъснението.

Когато приемника не приема команди от раз, просто го рестартирайте от захранването...или проверете батериите на ДУ.

И не забравяйте, че това е операторски приемник, който за да е без пари се прави от възможно най евтините хардуер и софтуер. За целта си е перфектен. "Високоскоростните" приемници с бързи процесори и софтуер, зад който стоят дузина програмисти, струва 500-1000-2000лв... :wink:
petkomz - специалист
leosat varna написа:
Нарочно е зададено 3 сек закъснение. През това време може да натиснеш втората цифра, трета...

Направи си фаворитен списък. Там номерацията започва от "1" и пробвай колко е закъснението.

:wink:
Това го знам че е нарочно, просто както писах по-горе понякога при натискане на бутоните в горния десен ъгъл не се появява нищо, канала се превключва, а нормално е преди това да изпише кой канал си избрал. Колкото до фаворитите - направил съм ги още първия ден :yawinkle:
Johny - майстор
leosat varna написа:
И не забравяйте, че това е операторски приемник, който за да е без пари се прави от възможно най евтините хардуер и софтуер. За целта си е перфектен. "Високоскоростните" приемници с бързи процесори и софтуер, зад който стоят дузина програмисти, струва 500-1000-2000лв... :wink:
Според ммене истината е в написаното горе.

Тема "Помощ за приемник ZHD100 на Булсат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: