Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
dito - специалист
тонито написа:
това?
защо не вземеш да пичетеш малко и чак тогава да питаш кое как и защо?ставаш смешен така да знаеш и скоро ще започнат да те "хранят"
Успокой малко тона - очевидно не е прочел мнението на Н_а, защото е публикувано само 2 минути преди неговото, явно докато е писал.
А относно пластмасовите дюбели - все пак окантващият профил също държи тавана, така че дори при пожар не би трябвало да падне, поне в по-малки помещения.
Ronin - специалист
Докъто се нагрее картона еле пък ако има и вата че и плочата горе за да изпусне пирона..............незнам кое е това живо същество което да устиска до падането на тавана.....
Takezo Sensey - модератор
Лично аз съм монтирал доста само с пластмасови, ( е у нас е с анкер-пирони де ) но се случи на колегата на таван правен преди около 4 години да изпусне 1 дюбел близо до ъгъла, да случи се наскоро , ... в следствие на това до него изпусна още един . Демек 2 съседни и ... тавана висна ... не целия, нооо !

Всичкия картон долу и наново, колегата полудя : " ... за първи път от 10 години ми се случва ... "

:|
pesho - специалист
Не е до устискване-хората си имат норми за пожароустойчивост,които си се съблюдават..И застрахователите после плащат.Ние тук даже не се и сещаме,че съществува такова изискване..
jekasus - майстор
Някъде бях чел че пластмасови дюбели остаряват за 7 години и здравината им отслабва(което реално не пречи на стени) ,така че ако основата е бетон по-добре с анкер-пирони .Автора на тема да каже къде ще се закрепват удължители - на бетон или гредоред.
Ставаше въпрос за таван на жилищен блок - бетон. Но разбрах вече. Слагам анкер-пирони и не го мисля :).
Takezo Sensey - модератор
sdasd написа:
...Слагам анкер-пирони и не го мисля :).
ъхъ !
tyo - специалист
jekasus написа:
Някъде бях чел че пластмасови дюбели остаряват за 7 години и здравината им отслабва...
Преди 5 години правих таван в спалнята.
Тогава в интернет нямаше много информация за работа с гипсокартон.
За 10 кв.м. съм монтирал 24бр. директни окачвачи, тоест 48бр. пластмасови дюбели, плюс тези които са по УД-тата на стените.
За сега няма проблеми :-D
Изчакай още 2 години и пак пиши :). Шегувам се, дано да нямаш проблеми !
tyo - специалист
sdasd написа:
Изчакай още 2 години и пак пиши :). Шегувам се, дано да нямаш проблеми !
Минаха две години....

....тавана падна :butthead:

Тема "По-нисък окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: