• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
svetliopi44 - Чирак...
Торбалане , и аз преди време търсех на 16 ома влагозащитен и не намерих.
Обаче от една фирма ми дадха някакво трефче и се връзва на братно и дкарах 16 ома...
Стефанов е п-в час от мен ...нека той да го бясни ...
Трафчето е много малко и г скрих в самата колонка.
MamaMy - майстор
На едни Амфитони им изгоряха пищялките. Монтирах им лентови пищялки. Понеже те си имат вградени филтър и трансформатор, те се връзват директно на входа преди филтъра на колоната. Според собственика на колоните, такъв звук не е чувал от тях до този момент.
MamaMy - майстор
Грешката е моя. Не уточних, че линка е само заради типа на говорителите. Тези които монтирах аз бяха 130 ватови в алуминиеви корпуси и с вградени филтри. Бяха доста дълбоки и се събраха на косъм. Въобще не исках да режа корпуса им. Беше много хубав оксидиран алуминии. Не им знам точния модел. Проблема е, че тях ги взех от човек и ги платих след проба. Въобще не знам нищо за тях. Пишеше само мощността и импеданса 8 ома. Паснаха върху дупката на оригиналната пищялка след лека обработка. Проблема беше дали ще закрият фрезования ръб от оригинала. Закриха го като външния им ръб легна точно върху ъгълчето на фрезоването. Разширих само вътрешния отвор с раш пила. По онова време нямах още зеге. При тестовете на слух ги определих почти два пъти по чувствителни от оригинала. Единия го разглобих от любопитство. Вътре имаше няколко кондензатора, трансформатор, някакви магнити на ленти и едно парче станиол отпред. Разглабят се с 4 винта отпред. Всичко назад е като един конус от алуминии. Много ми харесаха като изработка. Тези са някакво грозно тяхно подобие. Онези бяха доста по-дълги и с правоъгълен процеп с решетка над фолиото. Изображение :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Radiotehnika S-50B - смяна на ВЧ говорител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: