Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
2v6 - майстор
roly написа:
Именно и аз за това говорих- леда не е по дъното както миналата зима, а сега се изкачва по питата- до 1/3 от радиатора отвън има 2-3 мм. лед прозрачен, нагоре е чисто, извода е че тежките врачански мъгли и снеговалеж нямат равни на себе си- извода е- оставям го да се оправя сам.
Този лед има ли допир с питата или е на разстояние (1-2 мм)?
Провери го след цикъла за размразяване (компресора работи и двата вентилатора са спрели)!
roly - специалист
Де да го знам има ли допир до питата- на 15- 20 см се е изкачил отвън и е прозрачен- така е- тука вали от 3 дена мокър сняг при 0 градуса и го лепи на климатика. сега го оставям през деня на 19 гр. и гледам се справя засега( с горната част е суха).
2v6 - майстор
roly написа:
Де да го знам има ли допир до питата- на 15- 20 см се е изкачил отвън и е прозрачен- така е- тука вали от 3 дена мокър сняг при 0 градуса и го лепи на климатика. сега го оставям през деня на 19 гр. и гледам се справя засега( с горната част е суха).
Това което се лепи по питата става на скреж (бяло, непрозрачно).
Прозрачен лед най-вероятно се образува, когато не може да изтече по време на размразяващия цикъл.
Леда подава ли се долу извън решетката?
Опира ли на дъното?
vankovarnata - специалист
2v6 написа:
roly написа:
Това което се лепи по питата става на скреж (бяло, непрозрачно).
Прозрачен лед най-вероятно се образува, когато не може да изтече по време на размразяващия цикъл.
Леда подава ли се долу извън решетката?
Опира ли на дъното?
Щом се катери няма допир с питата. Слагай нагревател и си реши проблема.

Тема "Топлоизолация на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: