Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
coccinella - специалист
След канене от около 2 год да започнем ремонта на банята вече е повече от наложително.
Продадоха апартамента над нас, новите собственици си направиха ремонта и ни причиниха това.
Вече не мога да търпя мизерии. Имам идея какво искам да направим, из нета се пообразовах, имам и майстори за ВиК и фаянса. Препоръчайте ми магазин в Русе с нормални цени на плочки, мивки и моноблокове. Освен това марка бойлер - трябва ми около 100-120 л, вертикален.
Банята е 1,60х2,20м. Бихте ли ме ориентирали грубо каква сума ще ми трябва за труд и материали за цялостен ремонт.

Прикачен файл

S5022776.JPG
Бат Иво - специалист
И каква подяволите е тази тръба по средата на тавана?Мамка му!?
Spokoiniq - майстор
Сифона отгоре, но явно и преди е било така, защото 110/50-ката си е боядисана
Теди - специалист
Не даваш никаква информация освен размерите на банята. Ще се къртят ли стари плочки, смяна на ВиК ще има ли и какви плочки си харесала скъпи/евтини ... ? Все неща от които зависи колко ще излезе. Също и за оборудването на новата баня какво ще е ...
Бат Иво - специалист
Spokoiniq написа:
Сифона отгоре, но явно и преди е било така, защото 110/50-ката си е боядисана
Аз знам какво е , но просто начин на учуда,възмущение .........знам ли .
jekasus - майстор
Много хубаво,че комшиите отгоре подмениха тръбата и сифона. И ти го направи същото.
Pooh - майстор
coccinella написа:
След канене от около 2 год да започнем ремонта на банята вече е повече от наложително.
Продадоха апартамента над нас, новите собственици си направиха ремонта и ни причиниха това.
Вече не мога да търпя мизерии. Имам идея какво искам да направим, из нета се пообразовах, имам и майстори за ВиК и фаянса. Препоръчайте ми магазин в Русе с нормални цени на плочки, мивки и моноблокове. Освен това марка бойлер - трябва ми около 100-120 л, вертикален.
Банята е 1,60х2,20м. Бихте ли ме ориентирали грубо каква сума ще ми трябва за труд и материали за цялостен ремонт.
:? :? :?
Аз нещо не разбирам, питаш във форум колко да плащаш на майсторите, които вече имаш ... това сериозно ли???
Въпросните майстори освен, че не знаят, колко трябва да им се плати и материали ли не знаят къде има?
.............
Другите въпроси, които напират в мен ще си ги спестя, но понякога наистина ми идва в повече, докъде може да стигне, човешката ... мисъл.
coccinella - специалист
Здравейте отново!
Това отгоре е наистина сифона на съседите отгоре - блока е монолит и нямаме пакети, а тръбите вървят така.
При тях се наложи, понеже делиха банята на две и сложиха два сифона. Аз мисля да направя същото, но по възможност без толкова голямо разбиване.
Моля, не се сърдете на въпроса ми за паричките. Моите майстори са ми братовчеди и ми правят ремонтите без да заплащам труд, тъй като живеят в другият ни апартамент без заплащане на наем. Излиза нещо като танто за кукуриго. Обаче аз този път искам да им дам някакви пари, защото знам, че банята е голяма хамалогия, а им се намесвам в графика на работа. Освен това е хубаво да имам някаква сума, която да бъде подготвена предварително. Вярно, че има варианти за 2 и за 200, а аз искам някъде за около 100 /образно казано/.
Както и да е. Работата по банята - къртене на стари плочки по стените и лята мивка, пода е на мозайка, нов таван с гипскартон и някакво осветление, нова ВиК инсталация, нови два сифона на пода, делене на две на банята с някаква преграда /ПВЦ или триплекс или нещо друго/, хидромасажен душпанел в едната част, моноблок и мивка в другата част, вентилация на двете части, нова врата, нов бойлер - абе съвсем нова баня. Всички матерали - среден клас, може би дори клонящ към малко под среден.
Братовчедите ми знаят най-евтиния склад за строителните материали, ама фаянса е моя работа. Нямам много време за обикаляне по магазините, за това питам за Вашата препоръка.
Пък за бойлер-а направо съм в паника, като чета темите из форума. В момента сме с 30 год. варненски бойлер, веднъж е чистен от котлен камък преди 15 год. и си работи без проблем.
chapara - майстор
Това на снимката е супер аматьорска работа. Значи и от горе са същите неща.Сифони - мифони, всичко се вкарва във вертикалния щтранг Изображение

Тема "Моята баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: