Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
doxr - напреднал
Здравейте, колеги!

Казуса е с 1 Дипломат Excellence TDG 80 V - http://www.diplomat.bg/bg/product/excel ... 34-37.html

Снощи се изкъпах - оставих го подгрява на 26С. По-късно жената се изкъпала и си спомня че дисплея светел.
На сутринта ми прави впечатление че водата е хладка, гледам дисплея - не свети - бах..мм...му. Значи е изгаснал малко след като жената е излязла от банята.
Принципно е в гаранция, но аз съм уж с компетентно ср.спец.образование - свалих му капака - електроника, платки - има ток до там/релето.

Изображение

Между бойлера и ключа съм поставил 16А токова защита.

Та ако мога да проверя къде, какво ..ако е нещо дребно да не се занимавам с тахници.
vvventsi - специалист
Ако е гаранционен викай ги от сервиза,ако не е веднага махай платки матки ,купи си един нормален терморегулатор и го свържи по нормалния начин!
Колкото по просто толкова по добре!
hotcool8 - помощник
Здравей! Според това което виждам е добре да провериш и защитата на бойлера.Там където влизат захранващите кабели има едно малко бутонче -натисни го.Не забравяй преди това да си изключиш захранването.Успех!
doxr - напреднал
hotcool8 написа:
Здравей! Според това което виждам е добре да провериш и защитата на бойлера.Там където влизат захранващите кабели има едно малко бутонче -натисни го.Не забравяй преди това да си изключиш захранването.Успех!
мерси, hotcool8
това wqs93-12t4 ли е термо-защитата? На снимката, макар и лоша се вижда бутончето, едно черно, със сиво около него - натиснато е/ не е изкочило.
Сега ми върнаха и мултицета - баси, май ми се губи нулата - кафяв+зелен= 220В, а нулата е синия и с кафявия не отбелязва волтаж!
И като замеря корпуса на бойлера + някой от кабелите след термозащитата = 220В!
fox_vt - майстор
Колега нищо не мога да видя на тая снимка :? де го видя тоя зеления кабел нз.Тази платка само за дисплея ли е или командва и нагревателя?Виж дали излиза ток от трфчето и направи някоя по готина снимка :|
doxr - напреднал
fox_vt написа:
Колега нищо не мога да видя на тая снимка :? де го видя тоя зеления кабел нз.Тази платка само за дисплея ли е или командва и нагревателя?Виж дали излиза ток от трфчето и направи някоя по готина снимка :|
кабелите са от захранването, под бялата обвивка.
Както и да е - благодаря на вс отзовали се - проблема е отстранен собственоръчно - кофти/слаби връзки.

Друго, в тази връзка - на въпросния бойлер с електроника мисля да сложа подходящ сърдж протектор - някой интересувал ли се е и предложения ако има.

Тема "Дисплея на бойлера угасна..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: