• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 31
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
Тани - модератор
Какъв беше тока в началото на измерването; в края; какво беше напрежението само на ЕЕО ; с какъв уред измери тока на напрежението - True RMS?
tgv - специалист
Мултицета не е FLUKE. В случая аз съм в функцията на TRUE RMS. Разликата между началния и крайния ток беше 40милиАмпера. Обяснил съм по-горе защо. :?:
Ако търсиш грешката в измерванията, тя по-скоро е в термометъра с около половин градус.
Тани - модератор
От началото на темата от тебе слушаме само РАЗМИШЛЕНИЯ никакви ФАКТИ!

Явно е , че малкото КПД на реотана и "голямото" КПД на ЕЕО са реалност само в мислите ти! Досега се въздържах да напиша този си извод, но ти ме принуди да го направя! Все пак и моето търпение си има граници. Ако имаше някакви реални факти имаше достатъчно време да ги споделиш с нас!

И МИТА ЗА ЕЕО ВЕЧЕ Е РАЗБИТ!

ПП Понеже ми се струва , че не можеш да смяташ мощност (все ни казваш каквото искаш да чуем като ватове, но никога не спомена за ампери) би ли казал в числен вид колко ще е мощността при тези показания за черните и съответно за жълтите амперклещи, ако напрежението и на двата товара е 220V

Прикачен файл

Амперклещи .png
tgv - специалист
Колега Тани, явно ти имаш проблем със сметките. Дал съм ти мощноста, дал съм ти и напрежението. Кое е му е сложното да си изчислиш тока? Хубаво е че преместихте темата от ОТОПЛЕНИЕ в Кучи гъз /Не е за вярване/, защото на много хора щеше да им отиде бизнеса. Единствената причина да се изразявам малко абстрактно и да не публикувам снимки е че Устройството не е Дуракоустойчиво, и е за хора с поне елементарна грамотност по Ел. техника, и малко абстрактно мислене. Все пак съм описал три устройства, които можете да си направите от подръчни материали за няколко лева.
Относно ел. измерванията - занимавал съм се професионално с Електроакустика в доскоро Най-голямата Зала в България. Там съм боравил с изм. уреди за които даже не знаете че съществуват.
Тани - модератор
Помолих те нещо просто - да ми отговориш с две числа , а ти пак ме прати........
Недей ни обяснява кое е добро, по-добро, най-добро , а говори с цифри! Сегашните ти изказвания звучат като политически речи - много думи с малко съдържание!
Тани написа:
би ли казал в числен вид колко ще е мощността при тези показания за черните и съответно за жълтите амперклещи, ако напрежението и на двата товара е 220V
Krass - майстор
Тани написа:
тока на напрежението
:lol:
Прочетох цялата тема и това, което разбрах е, че тук се лансира идеята, че количеството отдадена топлина при протекъл ток с една и съща големина и еднакво напрежение през (примерно) кантал, графит,мед,електролит или друг проводник е различно. Ако е така или аз съм много тъп, защото съм тъп или съм много тъп, защото изобщо чета тези глупости. Май е второто. Но дерзайте, не се знае под кой камък ще изскочи перпетомобилът :lol:
Последна промяна от Krass на пон яну 09, 2012 7:10 pm, променено общо 1 път.
tgv - специалист
Колега Тани, поставяш ме без да искаш в куриозна ситуация.
Преди години в МЕИ-то на изпит по Електрически измервания, Професора нещо се беше заял с мене, и ми постави въпроса, "Кой е най масовия измервателен уред". Аз като студент във ф-та по Радио и Телевизия, веднага изстрелях "Мултицета", ама не би, оказа се че е "Електромера". Просто Професора си беше от Електро-факултета. Сега с твойте въпроси ме подмлади с доста години. :drinkers:
А на твоя въпрос ще отговоря така:
Ако товара е активен - можеш и сам да си отговориш.
Ако товара има и реактивна съставка - с амперклещи няма как да я хванеш. Всъщност не знам, може вече да има амперклещи които да хващат и фазовото изместване, но това вече си е електромер за реактивна енергия.
Но това което знам, е че битовите електромери по Закон, трябва да мерят активната енергия.
П.П. Другото което знам е че реактивната енергия не топли. Но щом ЕЕО може да бъгне цифров мултимер, нищо чудно да бъгне и ........... :razz:
П.П. Колега Красс, трябва много да се чете и мисли и тогава идва Просветлението. :shock: Хубаво е да знаеш че Индуктивно реактивния товар, натоварва сметката за ток, докато, Реактивно капацитивния, я Разтоварва.
П.П. Колега Тани, явно МИТА ЗА ЕЕО Е РАЗВЕНЧАН! Вие ли ще обобщите интересната Темичка от 9 странички или Аз.
Все пак Гладиаторската битка беше Всички срещу един!
Тани - модератор
Krass написа:
Тани написа:
тока на напрежението
:lol:
Ха ха това си е направо за бисерите на форума! :datz:
За съжаление като пиша от телефона понякога така се получава! Което не ме оправдав по никакъв начин де!

tgv написа:
Колега Тани, поставяш ме без да искаш в куриозна ситуация.
Преди години в МЕИ-то на изпит по Електрически измервания, Професора нещо се беше заял с мене, и ми постави въпроса, "Кой е най масовия измервателен уред". Аз като студент във ф-та по Радио и Телевизия, веднага изстрелях "Мултицета", ама не би, оказа се че е "Електромера". Просто Професора си беше от Електро-факултета. Сега с твойте въпроси ме подмлади с доста години. :drinkers:
В интерес на истината, заради твоята тема се наложи и аз да се върна да си припомня някои неща , за което ти благодаря!
tgv написа:
А на твоя въпрос ще отговоря така:
Ако товара е активен - можеш и сам да си отговориш.
Ако товара има и реактивна съставка - с амперклещи няма как да я хванеш. Всъщност не знам, може вече да има амперклещи които да хващат и фазовото изместване, но това вече си е електромер за реактивна енергия.

Всъщност това на картинката са точно такива клещи (жълтите) Затова те попитах дали уреда ти е Тrue RMS , защото ако си спомняш още в началото на темата ти казах , че разликата идва от неправилно измерване и даже те пратих да прочетеш тази тема ,в която коментирахме грешките при измерване:
viewtopic.php?f=11&t=35691

Предполагам сега вече ще ти е по-интересна.
Амперклещите на снимката ( и те са Fluke като твоите) мерят ЕДНО И СЪЩО НЕЩО :wink: . Едните обаче са Тrue RMS .Ето линк към страницата от която взех снимката:
http://www.newark.com/pdfs/techarticles ... 1211_fluke
От там е и тази таблица . На предпоследния ред е грешката която допускат уредите които не са Тrue RMS , а както виждаш тези които са , мерят съвсем вярно(последния ред на таблицата)! Явно от там ти идва грешката. 40% са си доста разлика!
Изображение
Затова го обичам този форум - винаги може да обогатиш познанията си и да погледнеш от друга гледна точка! Изглеждаш ми човек , който се интересува искрено , а не си някой шарлатанин , който си търси балъци да си продаде "изобретението" тук.
Krass написа:
Но това което знам, е че битовите електромери по Закон, трябва да мерят активната енергия.
П.П. Другото което знам е че реактивната енергия не топли. Но щом ЕЕО може да бъгне цифров мултимер, нищо чудно да бъгне и ........... :razz:

Имаше и такава тема . По закон е така , но мисля , че мерят и реактивната . Все пак не съм сигурен и е необходимо да потърсиш темата и евентуално да се консултираш там!

Krass написа:
П.П. Колега Тани, явно МИТА ЗА ЕЕО Е РАЗВЕНЧАН! Вие ли ще обобщите интересната Темичка от 9 странички или Аз.
Все пак Гладиаторската битка беше Всички срещу един!
Радвам се, че имаш честта да напишеш това и те поздравявам! Малко хора биха го направили. Всяко правило си има и изключения и може и да мине номера при някои електромери , но това си е игра на тото и шанса е горе долу такъв! Все пак ще се радвам да чуя и твоите изводи, каквито и да са!

ПП Торбалане , човека в крайна сметка излезе свестен и си призна грешката или по-скоро изплю камъчето. Всеки може да пропусне нещо , но малко са хората като него , които си го признават! Смятам , че е редно да го поздравиш , а не да му се подиграваш! Нека бъдем позитивни! Ясно е , че в затворена система няма от къде да дойде повече енергия , но винаги може "да се отвори" някоя система и дори сигурно има патентовани такива , освен термопомпите. Хора като tgv са потенциални откриватели , защото са склонни на опити , за които лично аз за съжаление нямам време.
tgv - специалист
Колега Тани :supz: Вие ме хвърляте в екстаз. По всяка вероятност утре ще прочета по внимателно Поста Ви, защото сигурно е че има смисъл в това което сте написали.
Krass - майстор
ААА, не ми слагайте чужди приказки в устата! Особено на tgv. :wink:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 31

Тема "ЕЛЕКТРОДНО - ЕЛЕКТРОЛИТНО ОТОПЛЕНИЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: