• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Не виждам как ще пуснеш
бобина, смятана за променлив ток на постоянен такъв със същото напрежение
от къде ще вземеш 220 волта постоянен не знам,също едва ли има такава бобина,най голямата мисля е 36 волта прав ток.Все пак това в съвременните инсталации се води оперативна верига и 36 в е максимума.За 380 волтовата може и да работи на 220 прав ток ама надали някой ще се занимава с допълнителен хардуер за тва.
bdz43r - специалист
Машинарии и решения всякакви...
Krass - майстор
Има контактори с бобини на 220=. Представлява 2 бобини свързани последователно.Използват се в ел.подстанциите по задвижванията на разединителите.
sian - специалист
stoy@n написа:
Контактор с бобина на 220V е свързан да управлява монофазен мотор.Бобината се управлява от микро реле което прекъсва фазата/нулата.Трети контактор сменям и след 5-6 дни бобината на контактора гори.Замерено е напрежението 228V.Контактора включва и изключва преиодично горе-долу всеки две миннути за време от 30 секунди.Става въпрос за автоматично подаване на пелети на котел.
От какво може да ми прави тази мизерия?
Колега ако може дай подробности за котела и горелката.
stoy@n - специалист
Котела е турско производство.Не разбирам за каква горелка питаш?Горивото на котела е пелети от отпадъчна дървесина.Има вентилатор с регулиране на въздушния поток(ръчно) и електромотор който задвижва шнек за подаване на пелетите.Управлението е с контролер на който задаваш температурата, той следи измененията и на тази база управлява вентилатора и подаването на пелети.Когато достигне желаната температура изключват и вентилатора и подаването.
  • 1
  • 2

Тема "Контактор гори бобини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: