• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
рашкета написа:
Е теракол де.Чапара го уважава.
Не разбрах :?:
VLADO66 - майстор
chapara написа:
рашкета написа:
Е теракол де.Чапара го уважава.
Не разбрах :?:
Един авторитет се кланя на друг авторитет :-D :prayer: :yawinkle:
MASTER - специалист
Теракола в БГ е само два вида - сив и бял :-D

Изобщо теракол се нарича всяка суха строителна смес, колкото и производителите да се опитват да налагат различни имена и някакви специални предназначения.

А по темата - това "неизкъртимото" е мозайка, и с подходящ инстумент се сваля много лесно, но
ако си решил да мажеш няма смисъл да си организираш екшън.

За мазането - ако ползваш метални майки и дебелината е 10 мм -може да ползваш смело и безотговорно най икономически изгодния "теракол" който намериш на пазара.
Ако видиш, че дебелината на мазилката ще стане над 10 мм - тогава вече потърси специализиран материал,който може да понесе дебелината.
nikibol - специалист
Благодаря на всички ви.
Какъв теракол... в смисъл исках да питам: от кой производител и какъв клас.
VLADO66 - майстор
Името теракол беше въведено от Боро преди много години и за щастие до сега не са си влошили качеството.
рашкета - специалист
Чапар имах предвид, че уважаваш продуктите на Боро.

Мастер в грешка си братче."Теракол" е на Боро.Говорили сме доста по тая тема.

И не мисля, че съм капацитет от ранга на Чапара. :prayer:

Иначе мисля, че автора разбра какво му говорим...
chapara - майстор
рашкета написа:
Чапар имах предвид, че уважаваш продуктите на Боро.
Да , но бих препоръчал за пълнеж определено "Церазит ЦМ-11" :wink:
MASTER - специалист
рашкета написа:

Мастер в грешка си братче."Теракол" е на Боро.Говорили сме доста по тая тема.
:-D Май трябва да внимавам с опитите за ирония които вкарвам, колкото и да са очебийни :lol:
Че много буквано се приемат. А уж нямам мнения, в които да давам идеи по въпроси от които не разбирам.

Имах предвид че по нашенско понятието теракол му се е масовизирала употребата за щяло и нещяло върху всякакви сухи смеси - лепила за плочки,топлоизолации, всякакви шпакловки и мазилки. В БГ даже съм чувал и понятието "тераколова хидроизолация" :? :-D :-D :-D Което всъщност говори добре за маркетинга на Боро, а може пък да е плод на случайност.

И си позволих да отговоря по този начин, защото всъщност наистина няма абсолютно никакво значение с какво ще се изпълни тази мазилка с дебелина под 10 мм - може с лепило за плочки,може с смес за мазане и зидане, може и с шпакловка за топлоизолация даже :-D - абсолютно всяка подобна смес има качествата да залепне здраво на грундирана основа и да не се напука при тази дебелина.
  • 1
  • 2

Тема "Започване на старата/нова баня. Някой въпроси????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: