• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Който не събира кутийки може и винце :partyman: :lol:
Най добре е всичките да са вътрешни тела иначе водата бяга към по лесното,но става и комбинирано,помпата се слага на по голяма скорост.Каквото и тяло да ти попадне става само гледай да не е от инверторен клим. за да ти е по лесно.
nobreak - специалист
Ти сега предизвика друг въпрос :) ...защо да не е от инвертор?
kuuuuuul - майстор
Инверторите обикновено не могат да работят без външното тяло/платката/,също така на някои моторчето на вентилатора не е на 220в,а на 35в,не знам да ли всичките са така :? но трябва да се има в предвид /аз вече изгорих едно :x /
илко илиев - специалист
колега може да работи и с пуснати радиатори и като ги спреш пак работи и топли.
nobreak - специалист
илко илиев написа:
колега може да работи и с пуснати радиатори и като ги спреш пак работи и топли.
Благодаря за отговора колега, защото мислех да махна радиаторите, но не знаех дали няма да сгреша...
vankovarnata - специалист
[quote="kuuuuuul"][/quote]

Дъртите/плоски/ на 22. При повечето от 12 нагоре са със 10мм. и не правят такова съпротивление и са плоски и лесни за друго вграждане. За по-големи стават от течната фаза 10-ка външни/пак на 22/ прави с 10 или 12мм. :partyman:
jinio - специалист
???? Инсталациата ми е с 4 панелни радиатора и една лира, печка "Прити" с водна риза 17кв, имам стая в която има изведени тръби но няма монтиран панел, мисля да сложа едно вътрешно от самсунг 18 тялото съм го подготвил махнал съм 6 тръба и съм заварил 12. Проблема е че стаята не се ползва много, тя е за сбирки на децата за да не се мотоят по разни градинки. Въпроса ми е може ли да се включва винтилатора (от дистанционото) само когато се налага, а през другото време да си стои изключено от тока, но водата да си е пусната? Някой от вас, тези които имате вече изградена сиситема, пробвал ли е да пусне тялото от дист. на топло, тъй като датчика който е в тръбичката на вътрешното тяло служи не за дефрос, а за включване на вентилатора и в зависимост от подадената Т променя оборотите на моторчето, ако самото то е пуснато на авто режим. При някои клими дори се отварят и така наречените пера. Цялото това управление се извършва при обикновен климатик от вътрешната платка, поне при повечето модели де.
kuuuuuul - майстор
При мене с дистанционното се командват степените,жалюзите и спиране и пускане,автоматичния режим не работи.Нямаш никакъв проблем водата да си върви,а ти да си го спираш и пускаш както искаш дори и без дистанционно,ако платката ти е повредена.Монтирай си тялото и след това ще видиш кое как. :partyman:
jinio - специалист
kuuuuuul написа:
При мене с дистанционното се командват степените,жалюзите и спиране и пускане,автоматичния режим не работи.Нямаш никакъв проблем водата да си върви,а ти да си го спираш и пускаш както искаш дори и без дистанционно,ако платката ти е повредена.Монтирай си тялото и след това ще видиш кое как. :partyman:
Мерси много за споделената информация. Сега виждам едно малко проблемче, което се състои в това че малката тръба влиза в един разпределител и от него излизат 5 тръбички ф6 но точно преди да влезат /излезат/ от питата тръбичките са ф5 или ф4 дали ще е проблем това, иначе на разпределителя мога да си сложа ф 12 без проблем но след него ако си останат малките тръбички да ли ще е проблем ? Ето и някоя снимка.

Прикачен файл

Снимки0002.jpg

Прикачен файл

Снимки0003.jpg

Прикачен файл

Снимки0004.jpg
илко илиев - специалист
никакви проблеми монтирай и после пиши как е
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13