• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
jekasus - майстор
След разни там "трафопости" и "пощенски кутии" да постна едно нещо много красиво.
Изображение
Изображение
bulhomes2 - майстор
Кат сте почнали - да кажа и аз какво ми харесва
Прикачен файл:
MojtaKashta.JPG
Иначе виж откъде трябва да ти тръгне покрива на верандата, за да можеш да я покриеш
Прикачен файл:
Weranda.JPG
Weranda.JPG (104.2 KиБ) Видяна 4895 пъти
VLADO66 - майстор
Хубавото е ,че сега имаме достъп до материали и технологии с които може да се направи всичко от архитектурна гледна точка.
Фло - специалист
Много изместихте темата по посока какво ви харесва,и какво не в архитектурата , а въпроса е как да се направи нискобюджетна къща.Какви са критериите,в рамките на които може да стане това?
Мисля,че са следните:
-функционалност
-простота на изпълнение на строителните работи
-оптимизиране на конструкцията

Да вземем оптимизацията на конструкцията, например рамкова.Правоъгълна форма с отстояние на колоните 7,20 м. ,както допуска норматива,така ,ако колоните 25 х40 х270 см. биха били само 4,свързващите ги пояси /ригели/ 25 х50 см. пак 4 и гредова плоча за етажа.Кофража от етажната плоча отива за оставащ кофраж на плоския покрив,който е и таван същевременно.
Tsilkov - майстор
Бат Иво и Jekasus ако се загледате в къщите които сте пуснали ще видите ,че и тяхната схема е опростена и изчистена( както му викате "трафопст" ) - просто са облицовани с камък и дърво :wink: Иначе jekasus извади класиката :prayer: .Май само bulhomes2 наистина си пада по чупендии :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
Заебете тоя трафопост бе.
Казах го ей така за онагледяване. То и моята прилича на сплескан трафопост.
Окака Чука - специалист
tretre написа:
Съветвам всеки преди да започне да строи, да погледне цените на имотите!
И аз това казвам :-D

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5& ... f1=details
Фло - специалист
tretre & Окака Чука,човека има парцел и иска да си построи къща ,която да не му излезе скъпо. Това е и смисъла на тази тема и ,ако помагате с идеи как да му излезе грубия строеж в рамките на 50-70 лв. квадрата ще му помогнете много.Сегашната рецесия дава и добра възможност да се построи мечтаната къща евтино и да се изплаща в бъдеще при по-добри условия на икономиката.Разбира се това не е за всеки ,защото трябва да е гарантиран на 100 %,че няма междувременно да остане без доход.Да купиш пък сега готова къща, строена преди кризата,дори да ти я продадат по себестойност пак е скъпо ,заради включената висока добавена стойност,най-малкото на труда.
Ще повторя за неразбралите: в момента оптималната себестойност на квадратен метър за груб строеж (на къща) категория 5 е в рамките на 50-70 лв.,което зависи от разумния и информиран подход на инвеститора
emilvtc - специалист
Фло – Приоритетите са точно както ги описваш. Винаги едното е за сметка на другото и се стига до компромис, но при компромиса решението трябва да е „информирано” и обосновано ...
Много точно си го казал в поста си - не строя за търговия, а за себе си. Никога няма как на 100% да съм сигурен, че няма да остана без работа (и доходи де), но то какво сигурно има на този свят освен данъците и смъртта?

Наистина стига с тези трафопостове. То „едноетажната” архитектура е по-сложна от двуетажната например ( липсват еркери и др. архитектурни елементи правещи къщата добре изглеждаща) и не могат да се измислят чудеса.

Tretre, гледам цените, но това са продажните цени на имотите, а не себестойността им.
При положение, че ще строя жилище за да живея в него – слабо ме интересуват продажните цени. Себестойността предполагам, че ще е в пъти по-ниска. Освен това повечето от имотите са строени "за продаване", а не за живеене ... И да не забравяме неудобството при закупуването на готово жилище - трябва да се "адаптираме" към него, а не да адаптираме него към нуждите ни ...

Всъщност може ли съвсем грубо някой от скоро построилите къщите си участници във форума да сподели ориентировъчно колко излиза грубия строеж и после довършената еднофамилна къща на кв.м.? (без обзавеждането и ОиВ системите)

В Пловдив се предлагат апартаменти в новопостроени кооперации и блокове за по 500-600 евро/кв.м. Водят ги като напълно „завършени”, а-ма според мен са „незапочнати”...
Та от тази гледна точка – мисля, че каквото и да направя – все ще е с цена поне 2 пъти на долу... Но за да не говоря празни приказки – колеги, моля споделете някакви реални ориентировъчно цени.
(въобще не говоря за луксозни изпълнения и глезотии,)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 27

Тема "Идеен проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: