• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
stiv1961 - майстор
MASTER написа:
И те така цената на такова недоносено изделие става има-няма къде колкото чисто ново джамче, ма кой му пука :-D Важното е веднъж направената дивотия да се поправи с още по голяма :-D
Ако прозореца е монтиран и обърнат/измазан/ едва ли ще му излезе на същата цена. Даже могат да се ползват и стъклодържателите от статика. А, бе въпроса беше дали може а не колко ще струва. Айде хаирлия да е :-D
fichtenweg - специалист
Както се очакваше, се впуснахте в ненужни размишления дали е оправдано или не. Въпросът е чисто технически, оставете цената и оправдаването на мен (Между другото, да - прозорецът е монтиран обърнат/измазан/). Посоката на монтажа не случайно е избрана така от дограмаджиите - първо за да им е по-лесно и второ - някой ден някой може да се сети да мине през профила без да се налага да се занимава с разбиване на секретни патрони). За намаляването на светлия отвор не се кахърете, стъклопакетът който ще бъде заменен с междинен профил (който от своя страна ще служи за рамка на прозореца) е с размери 1,3 м х 0,55 м, а в края на краищата става въпрос най-вече за възможност за активно проветрение на около 10-12 м2 помещение (общото предверие към стълбището).

Ако вече сте изпитвали зловонното влияние (цигарен дим или други зловония) на съсед при подобен setup на етажа (с предверие към стълбището), изобщо няма да се замисляте да питате колко технически пречки има за реализация на проветрение, нито пък колко ще излезе!

Благодаря на отзовалите се по конкретния въпрос.
stiv1961 - майстор
fichtenweg написа:
(Между другото, да - прозорецът е монтиран обърнат/измазан/). Посоката на монтажа не случайно е избрана така от дограмаджиите - първо за да им е по-лесно и второ - някой ден някой може да се сети да мине през профила без да се налага да се занимава с разбиване на секретни патрони)..
Ти пък една снимка не пусна за да видим майсторлъка на дограмаджиите. Има една тема- ,,Вижте и се посмейте......"
fichtenweg - специалист
Ако ме питаш мен, не е много за смях работата...ама айде.
  • 1
  • 2

Тема "Преправяне на неотваряем PVC прозорец на отваряем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: