• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
valqk - специалист
Да, двойно каширана минерална вата с цел да не топли излишно мазето :)
VLADO66 - майстор
Нa мeн под днeвнaтa ми e гaрaжa и нямaшe стоплянe особeно нa подa и нaгорe до 50см. въпрeки пaркeтa и кeрaмзитa.Кaто сложих 5см.фибрaн нa тaвaнa нa гaрaжa имaх чувство чe съм сложил подово.Много хорa подцeнявaт изолaциятa отдолу-изолирaт си отвън и хоп готово.
valqk - специалист
Объркал съм размера на дюбелите :?
Сега трябва да минавам 6ците с 8мици :vom:
Та затова само едното помещение.... другата почивка - другото :)
Прикачен файл:
tanno-podovo.jpg
Да знаете дали предлагат само тапичките+пръстен+гайка за Пекс-Ал тръби?
Сещате се - само месинга с гумичките + пръстен и гайка, че ми пасват идеално на колекторите и да не купувам и нипели...
LazarGanev - "Велик майстор"
Продават се, но трябва същия производител
valqk - специалист
Хм, аз взех някакво от едно съединение (от нипела извадих месинговата част с гумите) и пасна идеално.
Ще пробвам с някакви да видим ще тече ли :)
Какво лепило за резби да си взема, за покрай котела да не се занимавам да навивам калчища?

http://www.bgtherm.com/store/product/43 ... 00-ml.html това дали става?

А, да. Засега ще пусна системата без изолация на тръбите - да пробвам.
После ще сложа, каква ще препоръчате - от тази черната или вата с фолио?
Предполагам край котела вата с фолио, по щранговете от гума/пенополиуретан?
Каква да е - от пореста гума или пенополиуретан? - каква е разликата?

:-D
filmatoplo - майстор
Това лепило ще стане , само чакай времето за втвърдяване преди тест по описание :wink: , също стават и лепилата на Loxeal 58-11. :)
valqk - специалист
Някой да знае дали лепилото държи на студ (това от бгтерм)?
Не му намирам спецификацията, а седи в колата от няколко дни. Дано не му е проблем - температура.
filmatoplo - майстор
Прибери го на топло 18-20 гр
valqk - специалист
На 31 към 1:30 приключих с лепенето и запояването :)
Правих го на 5 градуса и дано лепилото изсъхне и хване добре по резбите, че знам ли... на него пише 20 градуса... :)
Отне ми 7-8часа да ги налепя. Много бавничко, ама поне стана.
Разш. съд малко седи във въздуха с единия крак, но мисля да загрея наведнъж 5-6 спойки покрай него и да си легне както трябва, дали ще стане?
Всичките тръби като ги сглобих останаха под леко напрежение, това предполагам не е проблем, все пак са запоени?
Почнах да пиша контролера за цялата хава, вече е налепен и тези дни ще имам и софта и ще го паля до 2-3 седмици.
Ще ми е интересно без изолация на тръбите колко пелети ще изгори за загряване и после коко за поддържане на плочите... :-)
Пелети взех от Ботевградските - в производители на пелети писах... цена 420/тон :shock:
Другия месец ще се видя с един приятел и ще го тормозя да ми дава костилки!
Ако имате някакви коментари - казвайте.
п.п. налепих го по първоначалната схема, защото всичко ми беше готово за нея. Надявам се всичко да си работи както е предвидено.
ЧНГ и много Щастие, Здраве и Късмет!

п.п. помпата трябва ли да я развия от шестограмите и завъртя кутията надолу или и така е ОК?
п.п.п. разш. съд помпи ли се? Ако да, с колкото атм. ще е системата или има някаква ф-ла? (предполагам, ако ще ми е на 1атм. системата се помпи и той преди пълнене на 1атм.)
п.п.п.п. Приемам съвети за пълнене на системата. Как ще се напълни с най-малко останал въздух?
Мисля така:
1. Затварям крана преди помпата към студения колектор.
2. Отварям колекторите + линиите всичките.
3.Пускам вода през пълначката.
4. Качвам се най-на високо и отварям крана на студения щранг. Понеже е затворен крана към студения щранг долу до пълначката всичката влиза в котела, пълни го и почва да се качва през топлия щранг, като започва да пълни и всяка линия до която стигне, защото въздуха излиза през студения щранг.
5. Като доиде вода до горе и спре да излиза МНОГО въздух, слизам долу, отварям крана за студения и той се допълва и от там.
6. Обезвъздушавам на най-високата точка и на двата щранга.

как ви се струва?
Прикачен файл:
pump.jpg
Прикачен файл:
io.jpg
Прикачен файл:
expansion-tank.jpg
Прикачен файл:
whole-from-boiler.jpg
Прикачен файл:
all.jpg
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 22

Тема "Съвети за избор на котел на твърдо гориво на старо." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: