• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pipilica - майстор
Коридора е добре (провери другата пластина на фасонката с фазомера като щракаш тоя ключ
дето казваш че не работи)
16 амперовия ли е за осветлението обикновенно е така (провери).
На него има закачени два кабела (тънък усукан върху по-дебел).
Спираш тока от главния бушон (крайния ляв) и откачваш двата кабела от бушона и ги разделяш.
Закачаш само единя пускаш тока и провераваш къде свети ( в коридора или стаите).
men79 - специалист
Като спра тока от главния бушон ще има ли ток в ел таблото?!??????
pipilica - майстор
Не но провери все пак.
sasooooooooo - "специалист"
men79 написа:
Като спра тока от главния бушон ще има ли ток в ел таблото?!??????
Ще имаш само в първият предпазител от горната му страна.
В коридора имаш два ключа на различни места, нали така? Или един ключ с два "бутона"?
Кажи във всяка кутия на ключовете, колко кабелчета има.
Изключи Главния предпазител, демонтирай внимателно произволен контакт и виж колко кабелчета има, че ми се привижда нещо като трипроводна инсталация.
men79 - специалист
Три кабела има, доста от ключовете и контактите съм си ги сложил аз.

Два отделни ключа има в коридора на различни места
pipilica - майстор
На двата края на коридора ли палиш от единя гасиш от другия такая ли.
Кво стана с пробата на кабелите за осветлението.
men79 - специалист
Да, на двата края на коридора са ключовете....... не съм барал таблото , не съм сигурен нещо в себе си за това...
Тани - модератор
Ако спазваш техниката на безопасност няма нищо страшно!

1.Изключи всички предпазители , развий горното болтче на най-десния предпазител и раздели двата кабела. След това свържи само белия в предпазителя и включи най-левия и най-десния предпазител. Провери в кои стаи ти работи осветлението и си запиши. След това направи същото и с черния кабел. НЕ ЗАБРАВЯЙ да изключваш предпазителите междувременно! Напиши резултата!

2.След това ще ти обясним как да си свържеш девиаторните ключове в коридора , но нека първо оправим нещата в таблото. Просто ще трябва да размениш два кабела в него и всичко ще се оправи предполагам , като видях потвърждение на съмненията си от снимките ти!
men79 - специалист
Направих проверката , която каза Тани.... Резултата е следния.... махнах от най-десния бушон черния кабел първо и включих съответните бушони(най-левия и най-десния ) светеше единствено лампата в коридора, в стаите и банята НЕ с включен бял кабел. Когато остана само черния , тогава работеха лампите в саите и банята, а в коридора не.
Между другото в коридора с белия кабел включен само работеха и двата ключа , а преди не....

Тани написа:
Ако спазваш техниката на безопасност няма нищо страшно!

1.Изключи всички предпазители , развий горното болтче на най-десния предпазител и раздели двата кабела. След това свържи само белия в предпазителя и включи най-левия и най-десния предпазител. Провери в кои стаи ти работи осветлението и си запиши. След това направи същото и с черния кабел. НЕ ЗАБРАВЯЙ да изключваш предпазителите междувременно! Напиши резултата!

2.След това ще ти обясним как да си свържеш девиаторните ключове в коридора , но нека първо оправим нещата в таблото. Просто ще трябва да размениш два кабела в него и всичко ще се оправи предполагам , като видях потвърждение на съмненията си от снимките ти!
Тани - модератор
Проблема значи ти е в черния кабел. От снимките не се вижда , но съм 99% сигурен , че е мостов кабел , на който другото жило е свързано към нулевата шина. Трябва да свържеш това жило в предпазителя , а това , което досега е било на предпазителя да свържеш към нулевата шина. С две думи да им размениш местата!
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 20

Тема "Компактни луминесцентни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: