• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tretre - специалист
tetomaster кажи тогава колко ще струва покривът на раздвижената къща около 140 кв.м.
Поне тази информация можеш да дадеш. Стига да искаш!
tetomaster - специалист
около 100лв на кв.м
tretre - специалист
Правил ли си го по-евтино някога?
gvladkov - специалист
Относно бетоните греди и колони:
Кофраж, арматура и бетон на колони, пояси и греди на покрива - обща стойност 1845 лв. Не мога да кажа колко би излязло ако вместо бетонни колони бяха ползвани дървени попове ... горе щеше обаче да стане неизползваемо - толкова нагъсто трябва да се сложат, че нямаше да може една святна стая да стане. А така освен на вградените в стените и в надзидовете колони, целия покрив ми се държи на 4-те колони в центъра.[/quote]

Но,пък никога не можеш да надстройш за в бъдеще евентуално.
Не помня каква добавка слагах Аз,но на 7м3 слагах по 5л. само.
tetomaster - специалист
Изплюй камъчето!
Този го направих за 61лв на кв.м

Прикачен файл

P1090559.JPG
Tsilkov - майстор
gvladkov написа:
Но,пък никога не можеш да надстройш за в бъдеще евентуално.
Чак пък никога.И точно колко да надтсроява и за кое бъдеще - небостъргач ли ще прави ,или къща?
Иначе по темата за колоните според мен ако беше с дървени ферми които да не се опират по цялата плоча(за да има нормални помещения) щяха да идат много повече пари.
gvladkov - специалист
Знам го от опит,но не ми се влиза в подробности да не разводняваме вече разводнената тема.
emilvtc - специалист
Един принципен въпрос относно термоизолацията на таванната плоча на първия етаж:
При положение, че някога плочата ще се използва като под на „подпокривния етаж” – как е най оптимално и евтино да се направи термоизолацията и?
Мисля , че може би трябва да е вътрешна под плочата, но каква? По каква техноложия и как да се изпълни?
gvladkov - специалист
Аз,ще си я правя(в моя случай на 2 ет.) със вата над ГКартона под плочата.
Rado_smolian - помощник
Както и да се смята(все пак зависи от конструкцията и терена) истината показва, че цената за груб строеж в повечето случаи е от 140 до 160,170 евро на квадрат РЗП. Много хора бъркат и се подвеждат с цена на квадрат.Една къща има архитектурна и конструктивна квадратура.Ценообразуването на квадрат не е много проста работа както някой си мислят.И не го казвам просто ей-така ами защото това работя (технически р-л и ценовик)а и миналата година построих къща за себе си, както за всичко съм се грижил аз (за доставки и документация имам предвид, иначе плащах на майстори колеги) та видях и на мен колко ми излезе без да сппестявам от материали!

Прикачен файл

RP-2.jpg
RP-2.jpg (113.48 KиБ) Видяна 3987 пъти

Прикачен файл

RP-1.jpg

Прикачен файл

RP-3.jpg
RP-3.jpg (92.18 KиБ) Видяна 3987 пъти
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14