• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
yancho_lud - специалист
VLADO66 написа:
Помпaтa ми включвa нa 70 и изключвa кaто пaднe нa 30,инaчe го държa нa 70.Шъ чeрпиш eднa интeрнeт бирa :partyman:
А как се прави помпата да изключва на 30. Моята ако я направя от термо винтила да включва на 70, ако водата падне под 70 се изключва. А интернет бирата ти я пращам с цаца.
VLADO66 - майстор
Термостата ми е контактен и съм го вързал на топлата тръба на около един метър от котела.Трябва да се внимава при връзването защото в началото го вързах неправилно и помпата изключваше над 70 градуса.Както казах махнал съм ламарината и го паля с долно горене и набухвам горивната камера с дърва и изкарва 2-3 часа защото е малка.
2v6 - майстор
daniG написа:
То не е точно прозорче ми едно такова въртящо и да излиза дима оттам!Имаш ли представа какво му е на този котел?Котела се намира в Кричим -пловдивско!
Щом излиза дим значи въздуха не може да влезе :idea:
Пробвай докато се разгори котела прозорчето да е затворено, а вратата отворена!
kalin72 - майстор
Я да питам пак я тая тема :)
Какво означава голямата разлика в изходящата и входящата вода? Гледам на термометрите на Ладомата, топла от котела е 72-80 градуса, връщащата е 30-40 градуса.
Благодаря :)
filmatoplo - майстор
:) Калине -кое по точно те притеснява в това. :? :)
AntonBM - специалист
Означава, че радиаторите ти са по-мощни от необходимото за помещенията или стаите са студени. Водата изстива в радиатора повече от стандартните 20°С. Не е вредно, щом си с Ладомат. Той защитава котела.
filmatoplo - майстор
:) При първоначален старт на инсталацията е така -после връщащата от радиаторите се покачва. :wink: .
AntonBM - специалист
Ако е сложил двойно по-големи радиатори от това, което му трябва никога няма да се върне 60°. Най-много до 40 да успее...
filmatoplo - майстор
:) Той няма радиаторна помпа ,само с Ладомата не може да се получи добра циркулация през радиаторите , не била нужна :lol: .това не го казва Калин , е и той се подлъга тогава.
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
:) Калине -кое по точно те притеснява в това. :? :)
Не ме притеснява, просто питам :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Как да запазя водата в котела топла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: