• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
emilvtc - специалист
Rado_smolian, много симпатична къща си проектирал. Е те този стил много ми харесва.

Та като заговорихме отново за цени - имам една молба към запознатите и тези, които са минали по този път:

Може ли да ми изпратите някаква макар и примерна количествено-стойностна сметка, за да придобия представа какво представлява тя, какво включва, какви са цените (макар и вече неактуални) и т.н.
До момента я "спрягаме" в коментарите си, но си давам сметка, че не знам какво представлява :?

( може да ми я изпратите и като лично съобщение, ако не искате да я споделяте публично )

Благодаря предварително :)
Rado_smolian - помощник
Изпратих ти на лични!!!
Ако има интерес ще я постнем и тук.
Искам да ти кажа как се прави цената на квадрат.Количествата по единичните цени правят крайна цена по съответният етап.Тя се дели на площ(конструктивна или архитектурна) и така получаваш цена на квадрат.
Поздрави!!!

ААаа и забравих да ти кажа, че сметката която съм ти изпратил е от голяма строителна фирма.
emilvtc - специалист
Благодаря за коментарите, инфото и участието Ви в дискусията до момента.

През почивните дни ще препрочитам внимателно коментарите, ще се опитам да осмисля всичко, което ми казахте и да мисля нови варианти.

БЛАГОДАРЯ ВИ :)
VLADO66 - майстор
Мисли зa вкaрвaнe нa гaрaжa и aтeлиeто в къщaтa нa 1.2- 1.5м.под котa 0-нaд нeго стaи с прозорци зaпaд/изток.Плочaтa нaд гaрaжa можe дa я изнeсeш с eркeр aко площттa нa товa ниво ти e мaлко и щe сe рaзчупи с рaзлични нивa коeто хeм щe спeсти срeдствa хeм щe облaгороди eвeнтуaлни прaвоъгълни форми нa къщaтa.Нa котa 0 долeпeни до гaрaжa-aтeлиeто можe дa проeктирaш aнтрe ,гaрдeробно,тоaлeтнa гости,стъбищeто върви в срeдaтa и нaтaм к.бокс.Нaд цeлия този рeд който изброих с ширинa около 3м в подпокривното прострaнство можeш дa сложиш 2 стaи с изглeд изток зaпaд.Нaд днeвния тaкт можe дa нямa плочa.Тaкa в къщaтa сe получaвaт 4 нивa коeто e интeрeсно и удобно.
tetomaster - специалист
ето още един вариант за гаража

Прикачен файл

IMGP1226.jpg
emilvtc - специалист
Имам пълен блокаж на мисленето :sad:
Мис,я, мисля - и все към варианта в началото се връщам ... (с премахнати 3 чупки от него) ...

Някак си трябва да започна да мисля друго яче, ама как :?

За достигането на този вариант - от както мисля по къщата имам около 40 варианта и подварианта, ама явно съм направил "дълбок коловоз" в начина си на мислене и за сега излизане от него НЯМА :?

Сещате ли се за варианти за разпределение (освен тези, които пи изпратихте до момента) из сайтове и др., които да отговярят на нуждите ми изложени в темата до момента?
(ако и всичко е на един етаж - с радост се отказвам от "подпокривното")
Бат Иво - специалист
emilvtc написа:
Имам пълен блокаж на мисленето :sad:
Мис,я, мисля - и все към варианта в началото се връщам ... (с премахнати 3 чупки от него) ...

Някак си трябва да започна да мисля друго яче, ама как :?

За достигането на този вариант - от както мисля по къщата имам около 40 варианта и подварианта, ама явно съм направил "дълбок коловоз" в начина си на мислене и за сега излизане от него НЯМА :?

Сещате ли се за варианти за разпределение (освен тези, които пи изпратихте до момента) из сайтове и др., които да отговярят на нуждите ми изложени в темата до момента?
(ако и всичко е на един етаж - с радост се отказвам от "подпокривното")
Като не можеш да измислиш се довери на архитект и седни с него зада стигнете до някакъв компромис.
VLADO66 - майстор
Ти искaш хeм eвтино хeм eдноeтaжно.Аз също съм привържeник нa този тип строитeлство,но сaмо помисли-повeчe основи,ТИ,покрив, a товa сa пaри.
Tsilkov - майстор
Бат Иво написа:
Като не можеш да измислиш се довери на архитект и седни с него зада стигнете до някакъв компромис.
То няма какво да му се доверява.Трябваше да е седнал да му обясни нуждите ,желанията,възможностите и вкуса си.Да са резгледали няколко саита с къщи и няколко архитектурни книги за да се изясни най-бегло посоката.После архитекта да разработи чертежи 2-3-5 варианта (зависи колко възможности има).Сядат -гледат ги и претеглят плюсовете и минусите от висчки възможни страни.После emil спи 2-3-4-5 нощи и решава(вероятно със жена му :lol: ).После на избрания вариант също се правят 2-3 разработки да се дошлайфа и вече е на 95% ясно че е направен най-добрия избор според случея .Не се ли изгледат сички варианта после все ще те гризе отвътре дали си направил правилния избор - и по време на проектирането,и строителството и после като живееш :sad: .Като разглдате хубаво възможните опции обаче ще сте чисти пред себе си(и ти и архитекта) че е направен най-добия избор.
Относно даването на съвети във форума е много хубаво нещо защото чуваш повече хора -ама тва е само допълнителна екстра(да не говорим ,че ако нямаш яснота само ще те :rolleyes: ).Трябва да се начертаят в някакъв ескизен вид тия неща за да се сравнят.То ако само с приказки ставаше ,за строително разрешение нямаше да ти искат начертан проект [-X
P.S.Така като ти гледам поразработеното разпределние с всичките слоеве на стените ,или си взел нещо на готово ,или архитекта ти е разчертал първото за което се сети и гледа да те избута възможно най-бързо :sad:
emilvtc - специалист
Професионално се занимавам с проектиране (не е на жилища за съжаление в случая) и ми е много тегаво да се занимавам с хора, които искат да им направя нещо, но не знаят какво точно искат, та даже не си го и представят ...

И за да не изглеждам и аз така се опитвам да се запозная с много варианти, за да формирам мнение и да си изясня какво точно искам.

Инак поставям архитекта пред невъзможна задача за решаване, която няма точно условие.

Имаше един виц за Иванушка глупака, царя и царската дъщеря. Та цяря казал "търся момък който да отиде незнам къде, да направи незнам какво и да ми донесе незнам си какво" ... И нито един момък в царството не се наел с тази неясна задача. Един ден Иванушка чул за нея, отишъл и свършил ЦЯЛАТА работа ... Царя бил толкова впечатлен, че му дал царската дъщеря, та и половината царство ... :)

Е, не очаквам никой да е толкова "способен", като Иванушка глупака ...

За това трябва да имам ясно задание към архитекта, да ми е ясно и то в най-големи подробности какво искам, за да може той да намери решението на "задачата.

Та търся вашата помощ точно за "избистрянето" на идеята ...
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 27

Тема "Идеен проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: