Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dimitur - специалист
Колеги бихте ли ме посъветвали как да постъпя имам къща на груб строеж с ПЛОСЪК покрив(използваема тераса) и искам да започна да я довършвам от стоманобетонна плоча нагоре като мисля да започна със топлоизолационната замазка с наклони и искам да питам някой знае ли точната пропорция за забъркване в бетонобъркачка от малките 120л за замазка с стериопорните топчета.Също искам да питам знаещите дали в такава замазка има нужда от фуги против линейни разширения.Върху тази замазка с добре получени наклони които да отвеждат водата през барбакани в бордовете,мисля да има теракол лека замазка и върху теракола хидроизолация и отгоре някой слънчев ден да има гранитогрес или плочки.

Предварително благодаря!!!
8180 - майстор
search.php?keywords=%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BD&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Фло - специалист
А бе тя бетонобъркачката 120 л.,ама с наклон,да бърка добре събира малко над половината. Затова ето една примерна рецепта ,малко на око: 4-5 л.вода изсипваш в бъркачката,после 8 кг.цимент,разбъркваш да стане мляко,после 8 кг.пясък ,бъркане , и сипваш 40 л.топчета. 100-тина до 200 мл.стара латексова боя,ако има на сгода отнякъде върши добра работа ,като микропорообразувател.,пластификатор и добавка за водоустойчивост .Бърка се към 2-4 минути ,докато се обвият топчетата със цимент.Обаче си е гърч и хамалогия,особенно ,ако духа и вятър.По-мързеливия и недотам лош начин е да наредиш фибран на дебелина според джоба,отгоре полипропиленова млежа за под и циментова шпакловка.За финиш,вече каквото има като плочки върху цялата тая работа, на гребен.

На полистиролбетона не му трябват делатационни фуги за температурни разширения.
Бат Иво - специалист
Вземи и помисли сериозно за хидроизолацията на този покрив-тераса да не ревеш после.
VLADO66 - майстор
То и тaзи зaмaзкa трябвa дa e 40см. дeбeлa зa дa имa топлоизолaионитe кaчeствa нa 10см. фибрaн.
vladilen - специалист
Фло написа:
По-мързеливия и недотам лош начин е да наредиш фибран на дебелина според джоба,отгоре полипропиленова млежа за под и циментова шпакловка.За финиш,вече каквото има като плочки върху цялата тая работа, на гребен.
...а така...
Направих глупоста да не наредя 4 см фибран преди да налея бетон на пода на стара къща (свалях ниво и наредих едра фракция чакъл против капилярна влага), защото не можах да нивелирам добре, та сега предстой полагането на фибрана.
Няколко специалиста до сега ми казаха да не си и помислям за по-малко от 2 см армирана замазка над фибрана преди бъдещата настилка = плочки!
а и не ми се занимава с 1 тон мателиал (за около 20 м2)
има ли резон в това
фибрана ще се слага но кой е най кадърния и лесен начин за между него и плочките? :?
VLADO66 - майстор
Имa сaмо чe кaто чуeш цeнитe тоя eдин тон щe го нaхвърляш зa 2чaсa.
Todor - специалист
Dimitur написа:
Колеги бихте ли ме посъветвали как да постъпя имам къща на груб строеж с ПЛОСЪК покрив(използваема тераса) и искам да започна да я довършвам от стоманобетонна плоча нагоре като мисля да започна със топлоизолационната замазка с наклони и искам да питам някой знае ли точната пропорция за забъркване в бетонобъркачка от малките 120л за замазка с стериопорните топчета.Също искам да питам знаещите дали в такава замазка има нужда от фуги против линейни разширения.Върху тази замазка с добре получени наклони които да отвеждат водата през барбакани в бордовете,мисля да има теракол лека замазка и върху теракола хидроизолация и отгоре някой слънчев ден да има гранитогрес или плочки.

Предварително благодаря!!!
Това го правят в Домостроене, "Профикс" се казва фирмата. Преди година излизаше около 9лв/кв.м при 5 см дебелина.
vladilen - специалист
VLADO66 написа:
Имa сaмо чe кaто чуeш цeнитe тоя eдин тон щe го нaхвърляш зa 2чaсa.
...ча май може и да си прав...
професионал - специалист
Такааа - най-кадърния начин за мен е следния:
  • 1. Топлоизолация-10см
    • 2. Замазка за наклони
      • 3. Хидроизолация
        • 4. Замазка за защита на хидроизолацията(следва наклона зададен от долната)
          • 5.Финиш -плочки,камъни и пр.
В зависимост от топлоизолацията,преди или след нея - паропропускливо фолио!След първата замазка,препоръчвам на пресно да се направи гланцирана циментова шпакловка - резултата е невероятен - мой обект презимува на този етап и нямаше капка вода в къщата,освен това улеснява полагането на хидроизолацията.За лесни или евтини варианти няма да пиша,а и те съветвам да не се интересуваш (особено ако строиш за себе си). :-D
Последна промяна от професионал на пон яну 16, 2012 7:55 pm, променено общо 1 път.

Тема "Питане за топлоизолационна замазка плосък покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: