Ел. инструментите. Консумативи.
aiako - специалист
Не съм пробвал обаче някой ползват едно като водна помпа за бормашина.
batkotony - специалист
Krass написа:
Един въпрос. Ако нямаш вода под налягане т.е. от чешма на входа на водоструйката, а маркуча е сложен в кофа вода, ще успее ли да засмучи и да работи нормално?
Работи,пробвано е!Слагал съм да дърпа от една 20 литрова туба и става без проблеми... :)
toni_g79 - специалист
batkotony написа:
Krass написа:
Един въпрос. Ако нямаш вода под налягане т.е. от чешма на входа на водоструйката, а маркуча е сложен в кофа вода, ще успее ли да засмучи и да работи нормално?
Работи,пробвано е!Слагал съм да дърпа от една 20 литрова туба и става без проблеми... :)
За дърпане,може и да дърпа,но как ще се обезвъздуши :yawinkle:
lov - майстор
Като всяка нормална бутална помпа сама ще си засмуче. Е ако туриш 10 метра маркуч напълни го с вода предварително защото буталата в такъв случай ще останат дълго време на сухо и ще я скапеш.
Krass - майстор
Идеята ми е да използвам водоструйка за лозарска пръскачка.
lov - майстор
Krass написа:
Идеята ми е да използвам водоструйка за лозарска пръскачка.
Е ще влезеш в преразход с препаратите. А и капката която прави е много голяма да не говорим, че от близко разстояние реже всичко дори и каучукова гума. Освен ако не искаш да я ползваш за зимно пръскане на дръвчета тогава по би могло да стане но пак разхода ще е огромен.
Krass - майстор
Освен ако не искаш да я ползваш за зимно пръскане на дръвчета
:thumbs: С бордолезов. Направо от бидоня. :wink:
lov - майстор
Добро филтриране и може и да стане ама трябва да си много бърз в ръцете че много фърга. И аз гледам близо 4 дка. сливова градина и се чудя как да механизирам нещата че оставам без ръце от помпане гръбната пръскачка.А и дърветата са огромни и големия кривак и той не стига та накрая слагам и един разпръсквач за високо пръскане. Ама там няма ток и никакви екстри и май да се прежаля за една моторна пръскачка друго не остава.
Мислил съм си да ползвам една вибрационна помпа от кафе машина с инвертор и акумулатор.Нещо подобно на електрическите пистолети за боя да стъкна.
velsi - Почетен майстор
Аз съм си мислил за горивна помпа, от тези, които стоят в резервоара, но не знам дали няма да се повреди от бордолезовия разтвор.
lov - майстор
velsi написа:
Аз съм си мислил за горивна помпа, от тези, които стоят в резервоара, но не знам дали няма да се повреди от бордолезовия разтвор.
Малко трудно е да се определи каква е тази помпа защото нито е зъбна нито е пластинчата. Вдигат големи налягания но конструкцията е такава че електрическата част изцяло е мокър тип и самото двигателче е колекторно. А бензина и нафтата не са електропроводящи и даже служат за охлаждане на намотките. За това и горят когато няма гориво и работят на сухо. А сложим ли меден сулфат / син камък/ познай какво ще стане. медта веднага ще почне да се отлага на единия полюс. За късо съединение няма да говорим даже ще приемем че разтвора не е чак толкова проводящ. Тъй че не стават.
Споменах по горе за помпа от кафе машина. Там има само бутало намиращо се в тръба и електрическата част е изолирана от разтвора. Буталото се задвижва от електромагнита който е разположен от външната страна на цилиндъра. Даже не се ползва никаква електроника ами само един диод и се реже половината от синусоидата на мрежовото напрежение. А буталото се връща в изходна позиция от една малка пружинка. На същия принцип са и електрическите пистолети за боядисване. Диаметъра на самото бутало е около 5мм.
Всъщност сега се сетих че на Запорожките имаше бензинова печка на която помпата за гориво беше на същия принцип. Само че в место бутало е цяла мембрана и налягането се определя от силата на връщащата пружина. Но понеже мембраната е голяма няма как да се вдигне голямо налягане.

Тема "Водоструйка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: