• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
А защо не опиташ в друг сервиз, без да казваш, че си го носил вече някъде?
Mapek - специалист
Констатирам по-конкретно проявяване на проблема: когато е включено зарядното и се премине в standby, при последващ опит да се включи, още с отварянето, монитора е ярко бял и не възприема абсолютно никакви команди, включително и изключване от бутона. При изключване на зарядното няма промяна. При затваряне на монитора след отварянето му пак е чисто бял, но след малка пауза клавиатурата е активна и може да се намали яркостта, при което се появява нормална картина. Някак си ми изглежда като да се запушва от накакво по-високо захранащо напрежение? Някакви идеи?
lux_e_on - специалист
Е премери си захранването де.
Mapek - специалист
Адаптера изкарва 19V на празен ход. Толкова и го дават по табелка. Наистина множко ми се виждат при положение, че на батерията пише11,1V? Но така ми го продадоха - комплект /втора ръка/ някаква фирмичка, която се занимава и със сервизна дейност. Какво ще кажете?
lux_e_on - специалист
http://radioman.blog.co.uk/2009/02/19/s ... y-5608879/

Power Adapter For Samsung NC10 notebook Input: AC 100-240V / 50-60 HZ Output: (Voltage/Current) : 19 VDC, 2.1-2.5A
Mapek - специалист
Точно такъв е моя. Какво друго?
horgasz - специалист
Пробвай с външен монитор, за да локализираш проблема.
Теодора - напреднал
Привет! Аз имам същия проблем при същия модел - Samsung NC10. При весяко движение (променяне ня ъгъла на монитора) губи картина и като че ли има някакво положение, при което състоянието е по-стабилно. Когато екранът побелее, ако намаля яркостта, пак се появява картината. Затова на батерия работи по-стабилно, а когато е свързан чрез зарядното към мрежата (тогава екранът е по-ярък), много често образът изчезва и трябва да намалявам яркостта (Fn+съотв. клавиш), за да се появи. Мислех дали не е някакъв кабел меду тялото и монитора, но защо се влияе от степента на яркост?
darken_nz - специалист
horgasz написа:
Пробвай с външен монитор, за да локализираш проблема.
Ако имате възможност наистина не е зле да го направите.
1115 - специалист
Теодора написа:
Привет! Аз имам същия проблем при същия модел - Samsung NC10. При весяко движение (променяне ня ъгъла на монитора) губи картина и като че ли има някакво положение, при което състоянието е по-стабилно. Когато екранът побелее, ако намаля яркостта, пак се появява картината. Затова на батерия работи по-стабилно, а когато е свързан чрез зарядното към мрежата (тогава екранът е по-ярък), много често образът изчезва и трябва да намалявам яркостта (Fn+съотв. клавиш), за да се появи. Мислех дали не е някакъв кабел меду тялото и монитора, но защо се влияе от степента на яркост?
Много вероятно да е кабел или повреден екран.
Казано честно - сервиз му е майката за да се разбере къде е проблема.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с дисплей на лаптоп!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: