Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
имам нужда от практически съвет за това как да поставя таолетната чиния?
това тук е част от банята:
Прикачен файл:
banya_WC.JPG
На малката картинка може да видите какви ми бяха плановете за разположение на душ кабина мивка т.чиния.
Четох много добри отзиви за вградените казанчета (били по компактни, хигиенични и т.н). И реших да сложа такова вградено казанче.

Онзи ден ходих в апартамента, бяха сложили гипскартоненото заграждение на тръбите, оставили са ревизионния отвор за водомерите и изведнъж ме удари истината, че ако ползвам вградено казанче то ще закрие ревизионния отвор (височината на долния края на ревизионния отвор е около 75 см от пода):
Прикачен файл:
banya_WC+_opt2.JPG
Та ако държа да имам вградено казанче май ще трябва да завъртя т. чиния така:
Прикачен файл:
banya_WC+_opt1.JPG
По този начин ще се удължи пътя на отходната вода до централната тръба (начертано с оранжево). Това проблем ли е?
Този участък трябва ли да има наклон или може да бъде хоризонтално?
Та какво мислите за завъртането на чинията?
Ако си сложа обикновен моноблок, чията височина е около 70 см-няма да има проблем с ревизонния отвор.
Посъветвайте ме-струва ли си да монтирам вградено казанче? Ако да - как да завърта нещата , заради този ревизионнен отвор?
Благодаря предварително!
Rumen Iankov - специалист
Премести водомерите по-нагоре и няма нужда да местиш тоалетната чиния.
chapara - майстор
Местиш мивката, на стената на която си решил да е казанчето, а казанчето до мръсната тръба, на стената където е сега мивката :wink:
Rumen Iankov написа:
Премести водомерите по-нагоре и няма нужда да местиш тоалетната чиния.
Благодаря за идеята, ще видя колко мога да вдигна водомерите.

Chapara,
Предложеното разместване не ми харесва- площта на помещението няма да се ползва функционално.

И все пак коментирайте решението със разположението на таолетната чиния успоредно на вратата (снимката с opt1)
Там зададох въпрос дали е проблем, че ще се удължи тръбата за отходните води и дали тази тръба трябва да има наклон или ще е ок, ако е хоризонтална?
Последна промяна от ivanvasilev1970 на пон яну 16, 2012 9:08 pm, променено общо 1 път.
рашкета - специалист
Предложението на Чапара ми допада най-много лично на мен.Иначе не виждам какъв е проблема да се изместят водомерите по-нагоре.Не се чуди, мести и започвай банята.

Ааааа и не си прави експерименти с хоризонтални тръби за отичане. :lol: :lol: :lol:
рашкета написа:
Предложението на Чапара ми допада най-много лично на мен.Иначе не виждам какъв е проблема да се изместят водомерите по-нагоре.Не се чуди, мести и започвай банята.

Ааааа и не си прави експерименти с хоризонтални тръби за отичане. :lol: :lol: :lol:
Ако следвам предложението на Чапара, мивката ще бъде между вратата и гипскартона. Разстоянието между отворената врата и гипскартона е 78 см. тясничко. А ъгълът който е до душкабината ще остане празен.
Иска ми се да има повечко площ около мивката.

Стана въпрос, че е проблем хоризонтална тръба за оттичане. Какъв е той? А ако все пак осигуря лек наклон-ОК ли ще е?
рашкета - специалист
Ами тея 50см вляво от куфара за какво си ги белязал????Аз мисля, че е за мивката??
Ама ти си решаваш де.
За да има наклон на тръбата на структурата може да преместиш У-разклонението надолу и си готов.
jekasus - майстор
рашкета написа:
може да преместиш У-разклонението надолу
Отдолу има У-разклонение ф-110/50/45 и като гледам е замонолитено. Не че е трудно, но си е играчка.

Къв автора : Там дето ще бъде душ-кабина прав ъгъл има ли?
рашкета - специалист
Джеки , като гледам май е "замонолитено" с пяна.Пък и с цимент да е какво?Ако има желание винаги може да се направи.
chapara - майстор
Аз вече по 100 мнения във всяка тема няма да давам, интуиция,която никога не ме е подлъгвала , нищо лично :wink:

Тема "Разположение на таолетната чиния в банята???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: