svetliopi44 написа:Колеги, тъй като не намерих човек с фреза мисля да направя конструкцията от метал .Колега, замисъла ти е добър но имам няколко забележки:1 дебелина на страниците 5ммстомана с усилване по края е достатъчно/това епроверено и изпитано/ За по леки машини-3мм. 2.не си взел мерки за предотвратяване на деформации на портала -това много лесно може да стане с една планка на която да закрепиш гаиката и да я завариш към страниците.3. Помисли за основата-тя е много важна. 4. Ако е за екперименти и само обучение толкова голяма не ти е нужна.Да не говорим мястото което заема.5 не те съветвам да я правиш от алуминии-профилите са много скъпи върти ми се една цена 80лв на метър... А аксесоарите са златни.Съжалявам нямам снимка на моите машини с която да ти обясна всичко. Нещо не ми дава да качвам
Фирмите ми искат много пари ,който са неоправдани според мен.
Въпроса ми е 6мм дали ще е достатъчна дебелина или да вдигна на 10мм.
Направил съм примерен чертеж за 6мм поместен по-долу.
Лазарнот рязане и разпробиване ми излиза по-изгодно.
Цената на един лист ламарина 6x 1000x2000 е 145 лв. и ще ми стигне за цялата конструкция.
С рязането може и да не надвиши 200-250лв.
Пак напомням ,че искам само да подкарам машината с тази констркция за да се уча и ще се дялкат малки проекти с мек материал. После като порастна ще я направя с Al профили.
tsenkovБлагдаря за съветите.
Само т.2 не ми стана ясно за планката