Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте майстори,
Прочетох във форума как се маха подова плочка, но с голяма фуга. Интересува ме обаче как най-безболезнено мога да махна подова плочка в банята която няма фуга до съседните, а е плътно до тях и с какво лепило бих залепил новата евентуално.
Предваритлно ви благодаря!
професионал - специалист
Внимателно я чупиш от средата към периферията,а за лепенето има толкова лепила и силикони, колкото проблеми могат да изникнат.Момент-фикс,покси-пол,бизон, и др.Отиваш в железарията или Бриколаж(или подобните) и четеш на опаковките за какво стават - което ти хареше мажеш тънко и лепиш,като важно е преди това да пробваш "на сухо" дали става плочката.Успех!
torbalan - Дървен философ
чупенето може да започне с ъглошлайф... но само в средата...
че към периферията - може да закачиш и съседната плочка :)

и най-важното :
професионал написа:
Внимателно...Успех!
преди време вместо една - смених 4 плочки... понеже това с внимателното не ми се удава много и съм малко джастапраста :)
chapara - майстор
Да не се чува за силикони ,ей :axe:
професионал - специалист
Ей Чапи, не се сетих че ти ги мразиш! :-D Зависи къде е плочката - ако има опция някога да се маха - става.Аз имам няколко такива досега, но не в мокри помещения и все още не се е налагало да се вдигат, но си стоят там и си чакат .:-D :partyman:
GROHE Bs - специалист
chapara написа:
Ми да те фаянсаджиите само фугин знаят.Като вляза в някоя баня уж вече завършена ама нещо някъде куца първо гледам мивката и гърнето ако са фугирани със фугин значи фаянсаджията е решил да ми гепи хляба и се е омазал яката и това е най-малката простотия.Нищо лично но в бургаско е така.Все едно аз да тръгна да лепя плочки ми аз мога само да ги троша.
chapara - майстор
GROHE Bs написа:
chapara написа:
Ми да те фаянсаджиите само фугин знаят.Като вляза в някоя баня уж вече завършена ама нещо някъде куца първо гледам мивката и гърнето ако са фугирани със фугин значи фаянсаджията е решил да ми гепи хляба и се е омазал яката и това е най-малката простотия.Нищо лично но в бургаско е така.Все едно аз да тръгна да лепя плочки ми аз мога само да ги троша.

Ко речиииииииииии :-D
jekasus - майстор
chapara написа:
GROHE Bs написа:
chapara написа:

Ко речиииииииииии :-D
Яд ги, че им взехме от хляба.
GROHE Bs - специалист
Точно.И после оправяме след вас.
jekasus - майстор
:-D Е, и вие ни оставате едни "подаръци".

Тема "Махане на подова плочка без фуга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: