• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sas_88 - напреднал
Здравейте имам няколко въпроса.Тъй като изграждам нова баня с гипсокартон(зелен) искам да попитам до каква височина да лепя плочките? Височината на банята е 2.60 и съответно след това с какво да защитя гипсокартона грунд,шпакловка? Някой ако може да ми опише какви точно материали да ползвам.Също така проблем ли ще е ,че няма да има вентилация. Просто помещението е по средата на къщата и няма как да има прозорец или каквото и да било.Единствено наблизо имам комин който не се използва та се чудех може ли да да го ползвам него като отдушник?
jekasus - майстор
sas_88 написа:
Единствено наблизо имам комин който не се използва та се чудех може ли да да го ползвам него като отдушник?
Ползвай го, иначе ще имаш проблеми с влагата.
рашкета - специалист
Мажеш 2 ръце хидроизолация(на теразид не е лоша) .Около 70 лв.Лепиш плочки до около 230-240см зависи как ще дойде , ако може да завършиш с цяла плочка.После таван, растер или ГК по избор и си 6.Ако е растер след плочките, ако е ГК преди.
chapara - майстор
рашкета написа:
, ако е ГК преди.
Защо :?
рашкета - специалист
chapara написа:
рашкета написа:
, ако е ГК преди.
Ей не се бъзикай.
Имам предвид преди последния ред ако плочките ще са плътно до тавана.За по-лесно.Ти сигурно можеш и след като налепиш плочките да монтираш тавана. :-D :-D :-D
MASTER - специалист
sas_88 написа:
Здравейте имам няколко въпроса.Тъй като изграждам нова баня с гипсокартон(зелен) искам да попитам до каква височина да лепя плочките? Височината на банята е 2.60 и съответно след това с какво да защитя гипсокартона грунд,шпакловка? Някой ако може да ми опише какви точно материали да ползвам.Също така проблем ли ще е ,че няма да има вентилация. Просто помещението е по средата на къщата и няма как да има прозорец или каквото и да било.Единствено наблизо имам комин който не се използва та се чудех може ли да да го ползвам него като отдушник?

Лепиш плочките до където си искаш

Картона го шпакловаш с мрежа с някаква евтина циментова смес, после грундираш и мажеш две ръце да речем с това ТОВА и стените и пода, като слагаш долу на ъгъла под-стена и холкерната лента. После плочките с свястно лепило, и си готов.

И си сложи достатъчно мощен вентилатор за отдушника за да нямаш после ядове.
chapara - майстор
рашкета написа:
chapara написа:
рашкета написа:
, ако е ГК преди.
Ей не се бъзикай.
Имам предвид преди последния ред ако плочките ще са плътно до тавана.За по-лесно.Ти сигурно можеш и след като налепиш плочките да монтираш тавана. :-D :-D :-D
Винаги монтирам картона след завършени стени ,не се бъзикам ,дори можеш да поприкриеш туй - онуй с изсукан таван ,ако се налага, помисли :wink:
sas_88 - напреднал
Благодаря ви,предполагам в процеса на работа ще ми изникнат още въпроси :wink:
sas_88 - напреднал
Здравейте,готов съм с водопроводите.Купих и хидроизолация на Теразид и уплътнителна лента на Сика ,само не разбрах хидроизолацията на ГК ли да я мажа? и после плочките?
MASTER - специалист
Не, шпакловай с някаква циментова смес и мрежа ГК, и после мажи хидроизолацията първо на пода, и след това нагоре по ГК

И внимателмо с лентата по завоите на ъглите ( има и готови елемнти - ъгъл за лента )
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Въпрос за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: