Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stomanata - специалист
Алуминиевите добре, ама много скача цената. То освен ***лв/глидер до колко знам се добавят и още елементи
за окачване и свързване....
Иначе това за тежестта при ламаринените и аз съм си го мислел (то е показателно и при много други неща:
от тиган до комп. захранване) :)
Тези Елком гледам са в София, а аз съм в Троян (160км). Трябва да се разпита насам-натам кой какво може да предложи като цена....
Мерси за съветите все пак :)
kyxap - специалист
По-горе дето писах, че имам 10 годишни панелки и нямам проблеми, уточнявам, че са турски.
stomanata - специалист
Ясно :)
Май най-изгодно излиза тук: http://www.pumpstrade.com/srad/strad.htm
160/60 е 151лв с ДДС (по тел ми я казаха тази цена). Казаха, че на нагънатата площ липсват 10см по височина,
т.е нагънатата част (м/у двата панела) е 50х160.
А и го дават 3,8KW. Не могат да ми кажат колко литра събира и колко тежи, но мощността не
изглежда зле :)
syncho - майстор
Малко завишени ми се виждат тия мощности, но да видим. Казаха ли кой е производителя? Много ниски цени, ако са с цели ламели (от горе до долу без прекъсване). Може да са с тънка стомана, за да докарат такава цена.
Transporterr - специалист
да, цените изглеждат с една идея по ниски от турските в Интерметал за същия размер.
там радиатора е 9,4л , 3552w - 156,59лв без ДДС

иначе
Нашите панелни радиатори са с целият конвектор до долу което е допълнителна гаранция за по голямо топлоотдаване за разлика от масово предлаганите продукти с полвин или по малък конвектор нещо което автоматично рефлектира върху мощността на продукта. Производителите с които работиме са фирми с голяма традиция в изработката на отоплителни тела от стомана ..
каквото и да значи това :?

другия вариант е на Korado - Radik но те са доста по скъпички 3427W , 187лв без ддс
stomanata - специалист
А тези на интерметал добри ли са?
Къде мога да намеря обяснения какво означават разлиничните типове (10,11,21,22 и тем подобни)?
LazarGanev - "Велик майстор"
Добри са на Интерметал. Означенията:
-10 - един панел
-11 - панел-конвектор
-12 - панел-конвектор-панел
- 22- панел-конвектор-конвектор-панел
Transporterr - специалист
аз лично бих се израдвал ако започнат да продават и от третият едва ли не "забранен" тип 33 който е доста примамлив :)

Изображение
syncho - майстор
transporter продават се тип33 не знам защо реши, че не се продават.
kotyo - специалист
Във връзка с термопомпите някой беше споменал, че панелните радиатори са по-ефективни при нискотемпетатурно отопление от алуминиевите. Тъй като, поради независещи от мен причини, темп. на системата се поддържа 55-60С, а и по-нататък мисля да отцепя моя етаж с една термопомпичка, имам нужда от съвет какви радиатори да сложа. Трябва да реша в следващите 2-3 седмици, защото жилището започва да се използва пълноценно, а алтернативен вариант за отопление нямам. Конвектори няма как да сложа. Изводите са сравнително височко на стената, а и сравнително раздалечени( според изчислените за тези места радиатори), та ще стане възгрозничко.

Тема "Сравнение на радиатори?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: