Мечтата на всяка домакиня
SongBird - специалист
Здравейте, искам да бутна комина в кухнята, за да използвам мястото долу, като пак да си го използвам за аспиратора. Въпросът ми е как трябва да се изпълни това. Бутам до горе и после аспиратора в дупката нагоре, или трябва да си оставя 30-40 см от комина и да се вкарва хоризонтално? Второто ми изглежда по-нормално, а и ще дава някаква защита от разните боклуци дето могат да падат отгоре, мазилки, пепел(от недисциплинирани съседи) и т.н.

И, ако е вторият вариант, с гипсокартон ли трябва да се оформи?

Мерси!
shadowman - майстор
Гледай това което стърчи да не пречи на шкафовете.
mcm - специалист
Ако си в панелка или в някаква етажна собственост, комините се водят общи части. И не можеш да ги събаряш. Друг е въпроса че ще имаш проблем с конденза и със саждите падащи от горе. Аспиратора ще бълва мазнотии вътре и ако някой пали над теб в един момент ще ги подпали и ще станеш свидетел как пожарна пълни комин с вода.
pipilica - майстор
Може да го бутнеш единствено ако си на първи етаж щото ако си по-нагоре не знаеш
какво ще им хрумне на тия отдолу.
Хубаво ще е да оставиш малко прав участък и аспиратора да го включиш хоризонтално.
SongBird - специалист
Забравих наистина да кажа - кухнята е тухла и съм на първият етаж.
fbr - майстор
Недей. Направих тази глупост, и сега аспиратора ми се пълни с боклуци които падат отгоре. От умрели врабчета, до парчета мазилка, камъчета, сгур и какво ли още не. Остави джоб в който да се пълнят.
Svezar - специалист
fbr написа:
Недей. Направих тази глупост, и сега аспиратора ми се пълни с боклуци които падат отгоре. От умрели врабчета, до парчета мазилка, камъчета, сгур и какво ли още не. Остави джоб в който да се пълнят.
И ревизия да си го чистиш :!:
SongBird - специалист
Може ли да ви попитам как да монтирам това към това? Майстора, преди да направя грешката да му платя предварително и да изчезне, каза, че щял да го залепи със силикон. Това с итонга е малко стара снимка. В момента затворено отдолу и шпакловано. Та, аз имам едно монтажно лепило с което слагах огледалото в банята. Дали ще стане с него или да го правя със силикон?
SoWhat - специалист
По-добре със силикон. Не, че няма да стане и с лепилото. Но силикона е с малко по-рядка контестенция и по-добре ще запълни празнините.
-Тони- - специалист
Добре е на дъното на комина да сложиш нещо здраво - някаква армировка. Имах подобен случай. При ремонт някъде по горните етажи, някой бе изпуснал парче бетон колкото паве. Можеш да си представиш какво се случи на новичката кухничка на клиента....

Тема "Въпрос за комин в кухня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: