Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
професионал - специалист
Същия проблем го имаше кума ми, само че не знаехме отзад на каква основа са лепени.Купи си той отремонтиран апартамент и се нанесе, но след половин година плочките в банята взеха да тропат "на кухо" - участъци по 1-2 кв.м.Тъи като нямаше никаква възможност за фундаментални ремонти, решихме да наливаме огоре през фугата между плочките и стената рядко разбъркано флексово лепило (на малки количества) и факт е,че спряха да кънтят и вече 5 години няма проблем.Във всички случаи,приятелю, при теб положението е "отпред - змия, отзад - магаре".Успех с импровизацията, и ни дръж в течение с решаването на проблема!
chapara - майстор
Минаване по надлежния ред, който е подписал договор без гаранция -линч,аман от боклуци ,които се домогват до държавни поръчки "Не сме народ,а...."-сволоч :axe:
torbalan - Дървен философ
убеден съм, че по договор всичко е изрядно...

за да стане по-евтино изпълнителя е предложил нещо, а инвеститора се е съгласил...
записал го е в заповедната книга (или както е уредено по договор) и т.н.

при което изпълнителя не може да бъде държан отговорен за това, че след време нещата са се провалили... защото на него така му е наредено да го изпълни :)
chapara - майстор
Заповедна книга-едва ли ,там какви кинти се делкатттт :mrgreen:
MASTER - специалист
chapara написа:
там какви кинти се делкатттт :mrgreen:
Стига бе, нали направиха забележка да не се политизира темата :lol: :lol: :lol: :lol:
torbalan - Дървен философ
chapara, не винаги става дума за делкане на кинти...

бил съм инвеститор на един не голям държавен обект (около 3 хил. кв. метра разгърната площ на един етаж... на много малко места има втори полуетаж... беше преди десетина години и не помня вече точните цифри)...

от бивш заводски стол трябваше да направя сграда с офиси, в която да се нанесем...

пълен калитко - нищо не разбиращ - но шефа ми хвърли проекта и каза "действай"

добре, че директора на фирмата изпълнител излезе много свестен човек...
от много грешки, и то сериозни ме спаси :)
е, не от всичките, защото на моменти мислех че съм по-прав от него :) и не го слушах :)
е, сега си сърбам попарата :)

и ти гарантирам, че единствената ми далавера от цялата работа беше, че на празника на строителя ме поканиха на банкета им :)

за мен проблемите са два...

единия е чиста проба рушвечииство и делкане на кинти...
а втория - незнанието на инвеститорите и липсата на "черен списък"
в белите държави има такъв черен списък на фирми менте и този списък е публичен...
като тръгнеш да избираш изпълнител и фирмата е попаднала там - ако ти стиска, възложи и задачата :)
ivayloandreev - помощник
Аз доколкото знам, там проблема е бил в един от майсторите, явно не е работил добре, защото там са работили двама майстори на 4 тоалетни, на 1вия и 2рия етаж, като така са си разменили тоалетните, че и двамата да работят еднакво и сега проблем има само в тоалетните на единия майстор, а на другия никъде няма, и една плочка отлепена.Това ме навежда до мисълта, че не е до материали или пестене на пари, а до калпав майстор, защото как така само в неговите тоалетни са се отлепили и то всички плочки, а на другия не.Но както и да е, сега проблема е налице, те са в безизходица, защото пари няма как да се отпуснат и трябва да се направи нещо, защото те явно директорите на училището, искат хем да има свършен ремонт, хем и без пари, със сигурност вина има и друг освен майстора, за да се допусне да се стигне до това положение, но това е.Всичко е стоварено върху домакина, един човек, който се е шашнал и не знае какво да прави, искам да му помогна с каквото мога естествено не мога да купя плочки и да ги залепя, но на драго сърце с труд бих помогнал, време имам до събота за да реша как ще се процедира ако някой през това време има някоя друга идея, дори иновативна, луда, смешна, без значение ще се радвам да я сподели, благодаря на всички.
ESPACE - майстор
Наливайте С200 зад плочките, притискайте за няколко часа и сте готови.
chapara - майстор
MASTER написа:

Стига бе, нали направиха забележка да не се политизира темата :lol: :lol: :lol: :lol:
Че аз не говоря за политика, а за чисто българско поведение :-D

За съжаление и неиновативно нещата няма как да се оправят, още повече ,че там има деца ,които както знаеме чопкат ,драскат, с една дума деца.Могат да се изпонарежат .Варианта е родителите да съберете кинти, и с общи усилия , да подмените плочките.Може да са грозни и грозно поставени, но да са здрави.Домакина, а той къде е в схемата, ако е на място, няма да се съгласява на временно закрепване, или поне аз на негово място не бих се съгласил.
Тани - модератор
Иво , замисли се какво ще стане , ако след време не дай Боже плочките все пак паднат и наранят някое дете! Ти ще си под съдебна отговорност , защото ти ще се извършил последния "ремонт" . Не си слагай главата в торбата! Най-доброто което можеш да направиш е , ти или домакина да събори част от плочките и да кажете , че сами са паднали. По-добре да паднат планирано , отколкото да наранят някого!!! А решение след това все ще се намери!

Тема "Проблем с отлепени плочки в училищна тоалетна." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: