Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
qwertybg - помощник
Здравейте,
Наскоро се сдобих на ново жилище стар панел , стара инсталация.
В една от стаите измерено между фаза и нула в контактите има между 13~20V при включен бушон. Къде би могъл да е проблема?
krasiorocknroll - специалист
Започваш от апартаментното табло,от кутия на кутия докато не откриеш причинта.Възможно е да има лоша връзка в някоя разклонителна кутия,контакт или в таблото.Търси.
galin.com - специалист
Провери към кой бушон е.
А ако при положение че всички бушони са изключени пак го има се сещам за радиоточка (сигнал по кабел излъчван от местна станция). Едно време имаше такива и може тези дето са ползвали апартамента да са сложили обикновен контакт вместо специален.
Радиото, ако не се лъжа работи с променливо напрежение 15-30 волта.
По-интересно ще е ако не съм прав. Пиши каквото и да откриеш.
qwertybg - помощник
не не е радиоточка
prascho - майстор
недобра връзка в някоя от разклонителните кутии на токовия кръг захранван от предпазителя или прекъснат кабел някъде в стената между конзолата и разклонителната кутия. Хващаш един мултицет и мериш съпротивлението на контакта при зиклучен предпазител, след това мериш и съпротивлението на захранващия кабел в разклонителната кутия. Съпротивлението трябва да бъде приблизително равно. Също така мериш и съпротивлението на друг контакт, който е свързан към същия токов кръг. Проблема може и да е от предпазителя.
qwertybg - помощник
Оправих го. Оказа се че МАЙСТОРЪТ който е правил инсталацията предния път е разменил фазата с нулата като е премоствал кабела към другия контакт и е правил снадки вътре с по-тънък кабел и първия път не му е изгорял бушона а снадката в контакта и той е решил че няма проблем, предполагам че е гръмнало яко ама той може и да бил е глух.
Trifun - специалист
qwertybg написа:
... предполагам че е гръмнало яко ама той може и да бил е глух.
Подозирам, че е бил и далтонист - щом не е спазил цветовете на проводниците ... :lol:

Тема "Ниско нарежение в контактите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: