Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
HD - специалист
Е, такава екстра като парно нямам :-D (и по-добре).
Съвсем обикновен апартамент е.
А защо са ми два водомера - за топла и студена вода?
Защото мисля да сложа един водомер само за топла вода на входа на водната инсталация (на мястото на стария) и толкоз. Това проблем ли ще е като нямам водомер за студена вода?
И естествено ще се обадя на ВиК да дойдат да го пломбират. Но смяната на водомера ще е по-нататък във времето, защото сегашния си работи добре, а към момента нямам пари за глупости.
LazarGanev - "Велик майстор"
Говорите си на различни езици :) ! Щом нямаш парно, значи си само с един водомер - за студена вода. Друг е въпроса, че ти ще го вземеш такъв, който да издържа и на топла.
HD - специалист
LazarGanev написа:
Говорите си на различни езици :) ! Щом нямаш парно, значи си само с един водомер - за студена вода. Друг е въпроса, че ти ще го вземеш такъв, който да издържа и на топла.
А, точно ейтова имах предвид :idea:
Значи всичко е ясно - взимам си 1 бр водомер за топла вода (примерно от тея сухите) и готово :!:

Засега нямам повече въпроси :wink: , благодаря много на отзовалите се!
velsi - Почетен майстор
Имай предвид, че много хора се оплакват от тези сухи водомери. И аз съм един от тях. Имат някаква инерция и ми се струва, че отчитат повече.
HD - специалист
А така - тъкмо бях твърдо решил вече, и вие пак ме хвърлихте в ръзмисли :lol:
Ми какъв водомер да си взема тогава?
todor_velikov - специалист
velsi написа:
Имай предвид, че много хора се оплакват от тези сухи водомери. И аз съм един от тях. Имат някаква инерция и ми се струва, че отчитат повече.
коя марка отчитат повече? :?
velsi - Почетен майстор
Не мога в момента да ти кажа точно марката, утре ще погледна. Беше нещо с Z, но не мога да възпроизведа точното наименование. Водомерите не са български, сухи са, монтират се и легнали и прави. Не казвам, че са лоши или дефектни, просто са много чувствителни. Пускаш вода, спираш и колелцето се върти известно време по инерция. Допускам, че това натрупва някаква грешка не в моя полза. Опасенията ми се затвърдиха след като в някакъв форум прочетох същото оплакване от друг човек. За съжаление не помня къде го четох.
galin.com - специалист
И аз мисля че го има този момент с инерцията, но не смятам че е проблем. Колелцето което виждам да се движи след спиране на водата отчита с точност 0,01 литър тоест 10 милилитра на оборот.
Ако пускаме вода по 30 пъти на ден прави 300 милилитра на ден по 30 дни прави грубо 1 литър. Аз личнно не съм виждал да прави повече от 2 оборота така че нека са 2 литра на месец. А докато чакаме да потече топла вода от тръбата може да източим доста повече и то еднократно.
Заблудата е може би и заради това че на старите (българските) точността е 10 пъти по-малка. Т.е. 100 милилитра.
Водомерите за които говорите горе са "Zenner", но моля ви не говорете глупости. 80% от водомерите които се продават на българският пазар са минали на първоначална проверка в оторизирана лаборатория. Там те са проверени за допустима грешка. Не се заблуждавайте че има водомери които отчитат по-малко или повече. Това може да стане само ако вие ги манипулирате по някакъв начин. Това което трябва да избираме при покупката на водомер е от колко качествен материал е направен, така че след 5 години когато трябва да се тества отново в лаборатория да не се окаже че вече не е годен. На тези които не могат да си сменят сами водомерите (като мен), мога да им препоръчам една ф-ма която се занимава точно с такъв вид услуга. http://www.vodomer.bg

Тема "Водомер-поставяне!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: