maroka написа: И още нещо: дълбочината на долният ред шкафове е 51 см. Ако дистанцираш цокъла на 15 см. от ръба + дебелина на челото на чекмеджето стават 16,8 см. Така дълбочината за водача се намалява до макс. 35 см (с леко надстърчане отзад).Да, погледнах по добре конструкцията на крачето и ми стана ясно. Относно хигиената, помислих си го и това е едно от предимствата да е със страници до пода и гръб, поне прахоляка ще се намали наполовина, а относно гадинките, ако ги има, те си ходят навсякъде. Разбира се там ще се държат неща които не се ползват често и едно измиване набързо решава проблема.
Дори да ползваш водач на пълно изтегляне да сложиш каквото и да е в това чекмедже няма да е никак лесно, камо ли пък тава, за която няма да има и място
За дълбочината на чекмеджето обаче не се бях замислял. Сега се замислих и направих следната сметка 57 см. страница (maroka, защо 51, аз ги гледам по 57 ги правят) от нея вадим 10 см. (цокъла да е 15 см. ще се оказва много, всеки см. е ценен) - вадим и 3 см. за гърба, остава празно пространство 44 см. Това от самосебе си изисква механизъм с пълно изтегляне, 1 сантиметър оставяме за разстояние между чекмеджето и гърба, самото чекмедже е с страници с дебелина 1,6 и така получаваме около 40 см. ефективна дълбочина на чекмеджето. Не е много, а и ако съм пропуснал нещо може да стане още по малко. Като се върна от работа ще измеря една тава дали се събира, иначе чекмеджето наистина става безсмислено.