• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 31
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
Тани - модератор
Тани написа:
tgv , ще правиш ли в крайна сметка изводите или ще си правим лаф?
Кажи с две думи от къде идва това по-високо от 1 КПД? Вече 12-та страница се ахаа да кажеш и се отплеснеш на някъде! Дай сега с две три изречения - кратко и ясно!
И на това ли отговори?

Къде , че гледах телевизия и пропуснах!!!?
tgv - специалист
Колега Тани, когато предложих да разгледаме втори Зокон на Кирхов, ти го избърса! А темата беше почти толкова интересна както Сега!
П.П. Извинявам се на Торбаланчо, защото той го отнесе вместо заради Вас. На мене ,лично той ми е симпатичен защото е Непринуден. А Вие?
Krass - майстор
Един конкретен въпрос към tgv. На колко години си?
Тани - модератор
Не съм бърсал нищо , което да съдържа някаква информация , дори тези :

tgv написа:
Относно ел. измерванията - занимавал съм се професионално с Електроакустика в доскоро Най-голямата Зала в България. Там съм боравил с изм. уреди за които даже не знаете че съществуват.
Тани написа:
Какъв беше тока в началото на измерването; в края; какво беше напрежението само на ЕЕО ; с какъв уред измери тока на напрежението - True RMS?
tgv написа:
Мултицета не е FLUKE. В случая аз съм в функцията на TRUE RMS. Разликата между началния и крайния ток беше 40милиАмпера. Обяснил съм по-горе защо. :?:
Ако търсиш грешката в измерванията, тя по-скоро е в термометъра с около половин градус.
Явно освен за True RMS се имаш и за много неща още, които всъщност НЕ СИ!

Хайде повтори онези си размисли и дай поне един теоретичен КОНКРЕТЕН пример - Имаме , еди какво си с еди какви си параметри свързваме към него последователно/успоредно еди какво си с еди ка ви си параметри и т.н.!
ELEMENTAL - специалист
Устройството е следното. Кварцов нагревател, вмъкнат в затапена медна тръба Ф15. Ф15ката е вмъкната в медна тръба с Ф28, и ограничена с дистанционни изолационни втулки, разпробити за да се осигури термосифонен ефект. Опроводяването е следното: Фаза-кварцов нагревател-Ф15-електролит-Ф28- 0/нула/. Устроиството е нещо като последователен RC кръг. Напрежението беше 218 волта

Не е описана дължината на тръбите, но за съда, в който са сложени беше даден обем от около 3 литра.Да приемем, че дължината е 50см.За капацитета на кондензатора се получава 10nF.За протичащия реактивен ток - около 650uA(микроампера).
ЕЕО с мощност 309 вата.
Съответно за средната стойност на тока се получава 1,42А.Вижда се, че реактивния ток е над 2000 пъти по-малък от общия.Оказва се, че практически кондензатора е шунтиран с едно много малко по стойност "активно" съпротивление (това на водата).Казано с други думи - "нагревателя" на tgv си е почти чист активен товар.Въобще не виждам защо трябва да се коментира работата на ЛЕВ в хармоничен режим при положение, че в случая "нагревателя" се захранва от ел. мрежата.В този ред на мисли - tgv, щом смяташ, че протичането на реактивен ток през вода е чудотворно, вземи го вържи този твой нагревател към токоизточник с по-висока от мрежовата честота (да речем няколко Mhz).Проблема е, че тогава въобще май няма да си в състояние да извършиш правилни измервания.
Иначе, въпросния "нагревател" в този си вид даже има по-ниско КПД, спрямо кой да е конвенционален нагревател по простата причина, че се влага много енергия за отделянето на оксиводород (това мисля, че колегите вече го писаха).
Tgv, ако искаш да те приемат на сериозно вземи и си обоснови твърденията веднъж завинаги.До момента почти нищо стойностно не си написал.По-голямата част от написаното от тебе е или изопачаване на всеизвестни физични закони, или лични нападки към другите потребители на форума пишещи в темата.
...
П.П.Дадените стойности са приблизителни.
П.П.2.ЛЕВ - линейна ел. верига
tgv - специалист
Колега Тани, Не искам да цитирам 8112, Д....а е..ш, х.й т.....еет, но това си е подтискващо за всеки новобранец в Форума! Даже не искам да си представя
ВВВентссси в тази роля, когато е постнала за първи път. Атя или той ми оказваше доста сериозна съпротива. Така че вашите правила не важат!
П.П. Колега ЕЛЕМЕНТАЛ с тези сериозни измервателни уреди можеш да отидеш много напред! Не те съветвам да вървиш след Мен.
П.П. Колега Стефанов, по всяка вероятност трябва да се познаваме. Или най-малкото да имаме доста познати. Ако това ти е Фейса рано или късно ......ще се разпознаеме.
П.П. Колега КРАСС задаваш лични въпроси. Трябва да разбереш че не трябва да се отъждествяваме с това което не знаеме. От там идва агресията между нас. Свободното пространсво трябва да се разширява и да ни прави свободни.
Последна промяна от tgv на ср яну 18, 2012 12:10 am, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Ами ясно е , че от този храст никога няма да излезе заек ! На конкретно зададени въпроси пак получихме общи приказки , лични нападки , но не и конкретни отговори! Бъди жив и здрав! Прави опити , и ако все пак успееш да направиш нещо на практика пиши ми на лични за да отключа темата!

Смятам , че ти направихме жест да те търпим почти МЕСЕЦ и 12 страници, за да се опиташ да ни кажеш нещо! Ако имаше наистина нещо за казване , можеше да се събере още в първия ти пост! Ако имаш нещо да казваш , може да го направиш до утре вечер , когато темата ще бъде заключена!Всякакви други пълнежи , освен отговори на конкретни технически въпроси ще бъдат изтрити !
torbalan - Дървен философ
tgv написа:
Колега Тани, когато предложих да разгледаме втори Зокон на Кирхов, ти го избърса! А темата беше почти толкова интересна както Сега!
П.П. Извинявам се на Торбаланчо, защото той го отнесе вместо заради Вас. На мене ,лично той ми е симпатичен защото е Непринуден. А Вие?
и аз имам конкретен въпрос - ти изобщо проумяваш ли за какво иде реч във втория закон на Кирхов :)

определено смятам, че си за психиатър... а не за законите на Кирхов... които най-вероятно изобщо нямаш представа за какво са...
tgv - специалист
Колега Тани, мисля че за този месец не си позволих да обидя директно никой от този Форум. Просто така съм възпитан. Отстоявах си собствената Теза и мисля че я доказах. Битката беше неравностойностна но донякъде справедлива, според Вашите разбираниия. Дали съм сътворил Нагревателя Чудо, това ще е спорен въпрос още дълго време. Но това което разбрахте е, че има друг вид енергия за която само сте предполалагали че съществува, и е играла важна роля във вашия живот.
В всеки мой пост съм се опитвал да давам важна информациия. Дойдох неразбран и си отидох неразбран.
От храстите отдавна не изкачат Зайци! :)
vvventsi - специалист
А ,Преди „Тани” да заключи темата аз да попитам отново Tgv,след като казваш че това ЕЕО е много ефективно и има КПД по голямо от 100% ,защо вече не се отопляваш с него а мина на парно от теца?
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 31

Тема "ЕЛЕКТРОДНО - ЕЛЕКТРОЛИТНО ОТОПЛЕНИЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: