• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
casparcho - специалист
Колеги моля дайте съвет за конвектор над който е перде...тоест жената иска пердето да е до земята а панелния конвектор да е зад него..да не вземе да го подпали или топлината да не отива добре към стаята....хайде през деня е тънкото бяло прозрачно перде ами вечер плътното пред него ? Моля ако някой се е има представа да каже дали пердето да е малко над конвектора.
EDI - майстор
Най-добре е да няма нищо около конвектора.
jorro67 - напреднал
Накарай жена си да ти сготви един боб, ама под тенджерата й сложи клингерит и засечи за колко време ще стане :-D .
За запалване пердето едва ли ще се запали ,но така ще топлиш само тавана над корниза,ще си плащаш тока като поп,а ще се разхождаш с грейката. :lol:
batkotony - специалист
casparcho написа:
Колеги моля дайте съвет за конвектор над който е перде...тоест жената иска пердето да е до земята а панелния конвектор да е зад него..да не вземе да го подпали или топлината да не отива добре към стаята....хайде през деня е тънкото бяло прозрачно перде ами вечер плътното пред него ? Моля ако някой се е има представа да каже дали пердето да е малко над конвектора.
Даммм...вечния спор с тея наще жени :-D -ние гоним оптимално функционалното,те гледат красивото...По темата-задължително пердето да не е точно до земята и корниза да не е съвсем плътно до стената иможе да се създаде що-годе нормална конвекция...
casparcho - специалист
еми корниза е нормално отдалечен ..и аз ме притеснява конвекцията...но ако някой е имал опит с подобен случай да сподели...че вървят нещата да не е на нейното пак не знам...ааа много много няма да цепя басмата ма...викам ай да питам :) :)
lux_e_on - специалист
Ако пердето е прозрачно,горе-долу ще се ядва,но ако е плътно,махни конвектора-няма смисъл от него !
kretio74 - специалист
Цукни един път жената, седнете и изпийте по една ракия, и обясни нагледно и ясно, че така както иска тя няма да стане. Ако не вдева пак и сипи още една ракия и така докато вдене. Аз така направих с подобен проблем, и нещата се оправиха в моя полза.Срещу законите на физиката не може да се ходи. :partyman:
Чаро - Акълия
lux_e_on написа:
Ако пердето е прозрачно,горе-долу ще се ядва,но ако е плътно,махни конвектора-няма смисъл от него !
Е що? Конденз няма да има никога. :-D
Сложи конвектора на подова стойка тип печка "Лъч" ПРЕД пердето.
Изобщо не е нужно конвектора да е под прозореца с тия завеси. Сложи го ДО прозореца, ако пердетата не са от край до край. Ако са такива, смени стената.
lux_e_on - специалист
За конденза съм съгласен,но ако си слагаме и радиаторите по тавана или извън стаята охлаждащия радиатор-прозореца ще го ползваме за охлаждане,но през зимата! :-D
casparcho - специалист
Абе то , че ще стане как аз кажа ма щото "така повече и харесвало"....няма ядове...трябва да се знае кой е мажа в къщата... малко остане да се нанесме и ще сложа снимки но новия етаж :)
  • 1
  • 2

Тема "Колеги моля дайте съвет за конвектор над който е перде..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: